Šport > Nogomet
20714 ogledov

Na Balkanu enotni: Sramota v Ljudskem vrtu!

NK Maribor Olimpija Ljubljana Ljudski vrt Pokal Slovenije Profimedias
Mariboru zaradi neprimernega skandiranja navijačev v Ljudskem vrtu grozi kazen Evropske nogometne zveze (Uefa).

Slovenski prvak Maribor je na povratni tekmi 2. kroga kvalifikacij za Ligo prvakov doma remiziral z Zrinjskim iz Mostarja in se po zaslugi zmage v gosteh uvrstil v naslednji krog tekmovanja. 

Viler Maribor Zulte-Waregem Evropska liga Liga prvakov Šport (Ne)namerna mojstrovina Vilerja ponesla Maribor v 3. krog

Bosanski in hrvaški mediji so se dan po tekmi razpisali o sramotnem vedenju slovenskih navijačev, ki so pred začetkom srečanja skandirali "Ubij, ubij ustaša."

"Ker Uefa nima tolerance do takšnih reči, se pričakuje kazen za Maribor," so si enotni balkanski mediji.


Navijači Maribora: Ubij ustaša... by clipsbh

Vecernji.hr, Mondo.ba, Sport1.ba, Index.hr, Goal.hr in še bi lahko naštevali je le nekaj od spletnih portalov, ki so dogajanje v štajerski prestolnici označili za sramotno.

Ob tem velja omeniti, da se tudi navijači Zrinjskega niso pokazali v najlepši luči, saj so na prvi tekmi skandirali rasistične žaljivke kapetanu slovenskega prvaka Marcosu Tavaresu.

Milanič: Imel sem občutek, da nismo bili pravi

V mariborskem taboru so bili z razpletom povratne tekme zadovoljni. "Izredno smo zadovoljni s tem, da smo v naslednjem krogu, da imamo še priložnosti za borbo na evropski sceni. To je bil naš cilj, ki smo ga uresničili. Igrali smo proti dobremu nasprotniku, trpeli na igrišču, bili obremenjeni, imel sem občutek, da nismo bili pravi. A uspelo nam je, fantje si zaslužijo čestitke, ekipa je naredila, kar je morala, veliko dobrih stvari že na gostovanju, danes pa so se nam že po prvi podaji malo tresle noge," je povedal trener Darko Milanič.

Zlatko Zahović Darko Milanič Ljudski vrt | Avtor: Profimedias Profimedias
"Kljub temu, da je imel nasprotnik pobudo na igrišču, smo se branili brez težav, pred našim golom ni gorelo, dobro smo se ubranili. Tudi v naslednjem krogu moramo biti boljši in takšni tudi bomo. Ta teden se bomo na novega nasprotnika pripravili, morali bomo biti bistveno boljši. Fantje imajo vso podporo, sploh tisti, ki so zelo 'zeleni' na evropskem področju. Pred Islandci ne sme biti nobene arogance, prepotentnosti, biti moramo realni, v naslednjih dneh bomo dodobra analizirali njihovo igro," je dodal domači strateg.

Slišković: Tavares je njihov 'joker'

Gostujoči trener Blaž Slišković je športno čestital slovenskemu prvaku in mu zažele vso srečo v naslednjem krogu. "Predvsem čestitke Mariboru, da je napredoval v naslednji krog. Želim jim napredovanje tudi v prihodnje. Mi smo danes dobro predstavili svoj kraj in klub, prikazali lep nogomet. Tekma je tekla, tako kot smo si želeli, zadeli smo kmalu na začetku, nadzirali igro, igrali kakovostno prvi polčas. Maribor ni želel ničesar prepustiti naključju, čakal je na naše napake in z izenačujočim zadetkom napredoval," je dejal Slišković in pohvalil vpli maribiroskega kapetana.

"Prikazali smo dobro igro, ni pa nam uspelo zmagati. To je nogomet, naše napake ne zmanjšujejo kakovosti Maribora, ki ima izkušnje, zato še enkrat čestitke gostiteljem. Vse naše težave so se začele, ko je v igro vstopil Marcos Tavares, to je njihov 'joker', legenda kluba, zato tudi pred tekmo nisem pričakoval prevelikih sprememb v začetni postavi Maribora, bodo pa morali v prihodnje prikazati še boljšo igro, saj tudi Islandci igrajo dober in kakovosten nogomet," je zaključil trener Zrinjskega.

Komentarjev 7
  • Žurnalček 18:13 30.september 2017.

    Evo še od mene : UBIJ UBIJ ustaše !

  • ŽULJANOVO 15:01 04.avgust 2017.

    NAVIJAČI SO IMELI PRAV.NJIHOVI PREDNIKI IZ MOSTARJA IN OKOLICE SO BILI NAJVEČJI USTAŠI IN KOLJAČI.OD PAVELIČA,LUBURIČA,ARTUKOVIČA ITD.SO MED 2.SVETOVNO VOJNO GENOCID MED NEDOLŽNIM PREBIVALCEM,ŽIDOM,SRBOM,ROMOM,SLOVENCEM,HRVATOM.NJIHOVI POTOMCI NISO NIČ BOLJŠI,ŠE VEDNO ŠIRIJO USTAŠTVO IN NACIZEM.

  • milivoj 16:47 20.julij 2017.

    KAR SE TIČE navijačev ni bilo prav, da so navijali v takšnem stilu a to so mladi fantje,ki živijo za tekme Maribora in si tudi kdaj pa kdaj dajo duška...A to je bil le en del te navijaške folklore, tudi ...prikaži veči gostje so žalili naše prvake pa nihče ni nič rekel, zdaj pa je kar naenkrat sramota in kazen...Ja ampak to ne bo plačal klub ampak navijači pa tudi ne vsi...Zato bodimo malo realni preden se začne koga obsojati in govoriti nekaj na pamet...Maribor je tudi v minulem prvenstvu plačal kazen...

Sorodne novice