Šport > Nogomet
10072 ogledov

Huligani hudo poškodovali gasilca, ostal je brez dveh prstov

gasilec Poljud Reševalni pas/Twitter
Srečanje hrvaškega prvenstva v Splitu se je končalo slabo za enega od gasilcev, ki so bili blizu tribune z domačimi navijači.

V okviru HNL sta se v soboto popoldne na splitskem stadionu Poljud pomerila velika rivala Hajduk in Dinamo Zagreb. Tekma se je končala z remijem (0:0), po katerem so Zagrebčani na lestvici ohranili prednost pred zasledovalci.

Torcida proti BBB Video Šport Sredi avtoceste krvavi obračun Torcide in BBB

Poleg nogometašev so v prvi plan znova stopili navijači. Domača Torcida je namreč prižgala kopico bakel in ostale pirotehnike, eden od "topovskih udarjev" je na žalost zadel gasilca na atletski stezi med tribuno in zelenico.

Gasilec jo je odnesel s precej težkimi poškodbami, skupili so jo trije prsti na roki. Poškodovancu so takoj nudili nujno medicinsko pomoč. 

Iz Splitsko-dalmatinske policijske uprave so incident opisali z naslednjimi besedami: "Okrog 17.55 je bil zaradi pirotehničnega sredstva poškodovan gasilec, ki so ga prepeljali v bolnišnico. Policija je na mestu dogajanja preverila dogodek in bo sprožila preiskavo."

Skupno so na derbiju zadržali 34 oseb, od tega osem zaradi pirotehnike. Policisti so odvzeli 12 večjih kosov pirotehnike.

Komentarjev 5
  • perhan63 08:17 01.oktober 2018.

    ma prepovedat fuzbal v hrčkovini pa preorat stadione ..

  • davkom 19:16 30.september 2018.

    Od kje trditev da je nesrečni gasilec ostal brez dveh prstov. Kolikor je zapisano v resnejših časopisih na hrvaškem ,od koder sicer redno prepisujete ( še to zelo slabo in celo brez navedbe virov) ,je tam zapisano da je ostal ...prikaži več brez dela kazalca. Sicer ima težko poškodbo dlani in prstov , vendar ni amputiran noben prst. Sram vas naj bo , kaj ste vse pripravljeni zapisati da bi bili boljši?? A res. Mogoče morate par razredov šole ponoviti. Začnite s prvimi tremi... https://www.slobodnadalmacija.hr

  • maresem 19:13 30.september 2018.

    Gnidi odsekat roko, pa da vidim heroja - gnida primitivna.