Šport > Nogomet
7917 ogledov

Sredi avtoceste krvavi obračun Torcide in BBB

Torcida proti BBB Reševalni pas/Twitter
Na Hrvaškem je prišlo do novega navijaškega incidenta. Na avtocesti je prišlo do krvavega spopada med Torcido in Bad Blue Boysi.

Na počivališču Zir na avtocesti A1 na Hrvaškem je prišlo do množičnega pretepa navijačev splitskega Hajduka in Dinama iz Zagreba. Bad Blue Boys so iz Zagreba potovali proti Splitu, kjer so v predmestju igrali pokalno tekmo proti Slogi iz Mravinaca. Na avtocesti pa so naleteli na Torcido, ki je potovala proti Zagrebu, kjer Hajduk gostuje proti Vrapčem.

dinamo bad blue boys navijači Incident Šport Navijači Dinama napadli Slovence

Obe skupini navijačev sta se srečali na počivališčih na različnih straneh avtoceste, kjer so BBB napadli Torcido tako, da so preskočili vmesno ograjo ter stekli preko avtoceste.

Po poročanju prič naj bi pretep trajal okoli 10 minut, huligani pa naj bi uporabljali bakle, palice ter stole iz bližnjega gostinskega objekta.

"Bilo je strašno. Na obeh straneh avtoceste so se pripeljali do obeh bencinskih črpalk, nato pa izskočili iz avtomobilov. Avtocesto so prečkali, ne da bi gledali, ali prihaja kakšno vozilo. Nosili so kapuce, oboroženi pa so bili z baklami in lesenimi palicami. Stepli so med seboj ter se obmetavali z baklami. V eni izmed kavarn so razbili steklo ter se obmetavali s stoli. Bilo nas je kar nekaj, ki smo tukaj na bencinski postaji vse skupaj zgolj nejeverno opzovali. Policija je sicer prišla, a so se pred tem razbežali," je dogajanje opisala ena izmed prič.

Zaporna kazen Šport Beograjsko sodišče obsodilo 14 Hrvatov

Po besedah policije naj bi v spopadu sodelovalo 30-40 ljudi, vsi pa so se razbežali, ko so zaslišali policijsko sireno. Policija zaenkrat nima še nobenih informacij o poškodovanih ali nastali škodi. Prav tako jim ni uspelo prijeti nobenega izgrednika.

Komentarjev 3
  • Eddie 20:55 26.september 2018.

    Pogrešam kakšen polno naložen šleper - 40 ton mase, da malo pregazi tole na AC pri 90 km/h... Boje to, kot da dobijo po glavi kakšni normalni ljudje (teli intelektualci s kapucaimi to pač niso). Ni važno na kateri strani so.

  • jaki 18:38 26.september 2018.

    Butec Mesarićev! Niso BAKLJE, ampak bakle!!