Šport > Nogomet
17 ogledov

Na Italijane z avtobusom

Na NZS pozivajo, da se v Stožice odpravite z javnim prevozom. (Foto: Boštjan Tac Žurnal24 main
Nogometna zveza Slovenije (NZS) vse navijače poziva, da se na petkovo tekmo proti Italiji v Stožicah odpravijo z javnim prevozom. Na stadionu mogoče parkiranje le z dovolilnico.

V spodnjih vrsticah si lahko preberete nekaj zelo koristnih nasvetov pred "tekmo leta" med Slovenijo in Italijo v Stožicah v okviru kvalifikacij za nastop na Euru 2012.

Slovensko reprezentanco v petek čaka tekma z Italijo, zaradi česar bo več kot šestnajst tisoč gledalcev drlo na tribune stožiškega stadiona. NZS zato skupaj z javnim podjetjem Ljubljanska parkirišča in tržnice, d. o. o.,  (JP LPT) poziva gledalce, da se na tekmo odpravijo z avtobusom mestnega prometa, saj bo v okolici Stožic veljal spremenjen prometni režim.

Spremenjena prometna ureditev
Posebna prometna ureditev bo veljala od 18. ure naprej na Vojkovi ulici od križišča z Baragovo ulico do južne servisne ceste (ob severni obvoznici), ko se bo uredil enosmerni prometni režim v smeri severne obvoznice. Po končani tekmi, od 22. ure naprej, bo na delu Vojkove od južne servisne ceste do križišča z Baragovo urejen enosmerni promet v smeri centra.

Avtobusni promet
Ob povečanem prometu bodo bolj pogosto delovale tudi linije mestnega prometa. Tako bodo pred prireditvijo delovale linije številka 13 in 20, po prireditvi pa linija št. 20, medtem ko bodo dodatni avtobusi na Vojkovi ulici čakali na konec tekme.

20 minut po končani prireditvi bodo avtobusi odpeljali na naslednjih relacijah:

Linija 1: Vojkova–Bavarski dvor–Vižmarje–Brod,
linija 3: Vojkova–Bavarski dvor–Rudnik,
linija 5: Vojkova–Bavarski dvor–Podutik,
linija 7: Vojkova–Kranjčeva–Pokopališka–Šmartinska–Nove Jarše,
linija 6: Vojkova–Bavarski dvor–Dolgi most,
linija 6: Vojkova–Baragova–Dunajska–Črnuče,
linija 11: Vojkova–Bavarski dvor–Zalog,
linija 13: Vojkova–Kolizej–Sostro.

Parkiranje pod stadionom le z dovolilnicami
Parkiranje v garažni hiši ŠRC bo možno le za obiskovalce z dovolilnico, medtem ko bo parkiranje za ostale obiskovalce omogočeno na urejenih parkirnih prostorih v okolici.

Parkiranje bo tako možno na parkiriščih pri:
Ekonomski fakulteti,
POP TV-ju,
Žalah 1, 2, 3 in 4,
Novih Žalah,
Gospodarskem razstavišču,
Emoniki (Vilharjeva cesta),
železniški postaji.

Parkirne hiše:
WTC,
Modri kvadrat,
FDV.

JP LPT, d. o. o., in NZS pa obiskovalce, predvsem Ljubljančane, prosita, da za dostop do ŠRC Stožice uporabljajo mestni promet.

Pravočasen prihod na stadion
Pred tekmo Slovenija – Italija bo prvič v uporabi tudi elektronski sistem za kontrolo dostopa. Obiskovalci bodo vstopali skozi vrtljive križe, ki bodo odčitali črtno kodo na vstopnici in tako, med drugim, preprečili vstop s ponarejenimi vstopnicami.

Sistem, ki bo v uporabi, sicer uradno predvideva 1200 vstopov na uro na enem vrtljivem križu, primeri iz prakse pa govorijo o 750 vstopih. Zaradi slednjega pozivajo gledalce, da se na stadion odpravijo pravočasno, saj se sicer utegne zgoditi, da bodo zaradi gneče na vhodu zamudili začetni pisk sodnika.

Gledalce pa naprošajo, da so še posebej pozorni na vhod, ki je zapisan na vstopnici, saj sistem imetniku vstopnice na drugem vhodu ne bo omogočil vstopa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.