Šport > Nogomet
56 ogledov

Na Pepovem odstrelu še ena legenda

pep guardiola EPA
Pep Guardiola nadaljuje s čistko pri Manchester Cityju.

Po prihodu Pepa Guardiole v Manchester City so številni zvezdniki tega kluba že morali zapustiti meščane, nekateri pa so pred izhodnimi vrati: Joe Hart, Yaya Toure, Wilfried Bony, Eliaquim Mangala, Samir Nasri.

Seznam se je podaljšal še za vsaj eno ime, na odstrelu trenerja se je znašel tudi v prejšnjih sezonah zelo vplivni kapetan Vincent Kompany. Brez Belgijca, ki je bil v zadnjem času velikokrat poškodovan, je City v preteklosti prejemal precej več zadetkov in izgubljal več tekem. Na zadnji tekmi lige prvakov Guardiola izkušenega branilca ni uvrstil niti med 18 nogometašev, mesto na klopi je dobil mladi Pablo Maffeo. Kompany naj bi se že odločil v najkrajšem možnem času zapustiti City.

Še bolj presenetljivo je pisanje Mirrorja, da naj bi poleti klub zapustil tudi najboljši strelec Sergio Agüero, ki se prav tako ni najbolje ujel z novim strategom. Argentinec je sicer zabil 11 zadetkov na desetih tekmah, ki jih je vodil Guardiola.

Agüero je v reprezentančnem odmoru izjavil, da se Katalonec obeša na vsako malenkost, po povratku v klub pa je obsedel na klopi pred dvobojem z Barcelono. Guardiola je to pajasnil kot taktično odločitev. V januarju se bo sicer Cityju pridružil napadalec Gabriel Jesus, ki je vreden 27 milijonov funtov.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.