Šport > Nogomet
6678 ogledov

Na smrt bolni nogometaš hčerki pričaral nepozaben spomin

ricksen Instagram
Srce parajoč trenutek veselja, ki ga je hčerki pričaral neozdravljivo bolni nogometaš, je na družbenih omrežjih delila njegova žena.

Nekdanji nizozemski reprezenta Fernando Ricksen, nekoč član nogometnih klubov Rangers in Zenit St. Petersbrug, je leta 2013 zbolel za amiotrofično lateralno sklerozo (ALS). 

Gre za neozdravljivo bolezen zgornjega in spodnjega motoričnega nevrona, ki se kaže z atrofijo mišic in spastičnimi znaki, pogosto tudi z znaki odpovedi spodnjih možganskih živcev. Zdravila ni, pričakovana življenjska doba ob diagnozi ALS pa je od dve do štiri leta.

Ricksen je že presegel prvotne napovedi zdravnikov, a dejstvo je, da je bolezen prešla v zadnjo fazo, kar pomeni, da so 42-letniku šteti dnevi.

Odločen, da bo pokušal kar se da izkoristiti svoje poslednje trenutke, je svoji sedemletni hčerki pripravil rojstnodnevno presenečenje. Čustven trenutek je v objektiv telefona ujela nogometaševa žena. "Najboljši oče vseh časov, najlepše presenečenje za našo malo punčko. Iz srca hvala, da si jo osrečil," je pripisala žena Veronika.

Na posnetku deklica vstopi v Rickensonovo sobo, kjer jo pričakajo okrašene stene in kopica rojstnodnevnih daril. Slavljenka najprej objame bolnega očeta, ki ob tem premore celo nasmeh, čustven prizor pa je na družbenih omrežjih všečkalo na tisoče uporabnikov.

Nizozemska reprezentanca Smrtna postelja Šport Nizozemskemu reprezentantu šteti dnevi: Soigralce poziva na poslednji večer

Posnetek je v javnost prišel le nekaj dni po tem, ko je Ricksen s pomočjo računalnika za govor nagovoril nekdanje soigralce in prijatelje, katere je povabil na zadnji skupni večer.

Pred smrtjo se želi enkrat podružiti in poveseliti z njimi, saj se v poslednjih dneh življenja ne namerava več pojavljati v javnosti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Filming Time 🎥, was great day 🙏🏽💪🏽 Tommorow on 📺 🇳🇱

A post shared by VeronikaRicksen/Veselova (@veronikaricksen) on

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.