Šport > Nogomet
5862 ogledov

Nizozemskemu reprezentantu šteti dnevi: Soigralce poziva na poslednji večer

Fernando Ricksen Epa
Nizozemski reprezentant legendarne generacije iz bolniške postelje poziva svoje nekdanje soigralce, da se mu pridružijo pri njegovem poslednjem večeru, ko se bo še zadnjič pojavil v javnosti.

Nekdanji nizozemski nogometni reprezentant, ki je največji vtis pustil s svojimi partijami v dresu Glasgow Rangers, Fernando Ricksen, počasi izgublja boj z zahrbtno nevrološko boleznijo imenovano ALS, zaradi katere je preminil tudi legendarni Stephen Hawking.

Fernando Ricksen Lepa poteza Šport Vzel si je čas za hudo bolnega nogometaša

Ricksen je tekom svoje kariere igral na poziciji desnega bočnega branilca, branil pa je barve Fortune Sittard, AZ Alkmaarja, Glasgow Rangers ter ruskega Zenita. Za nizozemsko reprezentanco ja nastopil na 12 tekmah in je bil član legendarne generacije s Patrickom Kluivertom, Edgarjem Davidsom, Clarencom Seedorfom, Jaapom Stamom, Ruudom van Nistelrooyem, Philippom Cocujem,...

Fernando Ricksen | Avtor: Profimedia Profimedia

Bolezen so pri Ricksenu diagnosticirali leta 2013, ko je zaradi bolezni moral tudi opustiti nogomet, ter mu namenili le še dve leti življenja.

Toda pogumni Fernando se ni predal. Ob pomoči žene Veronike, katero je spoznal tekom svojega igranja za Zenit, mu je uspelo kljubovati vsem napovedim, toda kot kaže, je njegovo stanje zdaj resnično postalo kritično in Ricksen se zaveda, da so mu šteti dnevi.

Fernando Ricksen Smrtno bolan Šport Drama nekdanjega reprezentanta: "Kako hčerkici pojasniti, da bo očka umrl?"

Priključen na aparate ter težak manj kot 40 kilogramov se je tako kar iz bolniške postelje obrnil k svojim nekdanjim soigralcem, katere je povabil na še zadnji skupni večer:

"Pozdravljeni. 28. junija organiziram poseben večer. Vse skupaj postaja čedalje težje, tako da bo to moj poslednji večer. Pridite ter ustvarimo večer, katerega se bo še dolgo spominjalo. Upam, da se kmalu vidimo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.