Šport > Nogomet
3362 ogledov

Maribor: Policija ob prvencu Iličića opozarja navijače

Viole Profimedia
Policija bo na nogometni tekmi v Mariboru uporabila tehnična sredstva za fotografiranje in video snemanje.

NK Maribor je sicer na zadnjih štirih tekmah v Prvi ligi Telemach zbral vsega eno točko, potem ko je na gostovanju v Celju z neodločenim izidom prekinil serijo treh porazov. Dva je doživel celo na domačem stadionu Ljudski vrt, ki je nekdaj slovel kot prava trdnjava serijskih slovenskih prvakov, v zadnjih časih pa so ga bolj kot odlične nogometne predstave zaznamovali številni incidenti.

V zadnjih dveh sezonah se je namreč kar dvakrat zgodilo, da je bila nogometna tekma v štajerski prestolnici za dalj časa prekinjena, potem ko so razjarjeni navijači zaradi sojenja sodnika Mateja Juga povsem izgubili glavo ter začeli na igrišče metati predmete, ki so na koncu v obeh primerih zadeli enega izmed stranskih sodnikov.

NK Maribor je v obeh primerih dobil visoko denarno kazen, nogometaši pa so morali nedavno tekmo z Domžalami (poraz 0:3) odigrati pred praznimi tribunami.

A če so bile tribune proti Domžalam povsem prazne, pa pravo nasprotje organizatorji pričakujejo to nedeljo, ko je na sporedu še en tradicionalni slovenski nogometni derbi, ko bo Maribor doma gostil Muro, posebna vaba za domače navijače pa naj bi bila vrnitev na igrišča ljubljenca štajerskih navijačev Josipa Iličića.

Zaradi vseh minulih incidentov, ki so se pripetili v Ljudskem vrtu, pa bo tokrat na tekmo pripravljena tudi policija, ki je napovedala, da bo uporabila tudi tehnična sredstva za fotografiranje in video snemanje, da bodo lažje prepoznali morebitne kršitelje v primeru vnovičnih incidentov.

Iz PU Maribor so tako pripravili sporočilo za navijače, v katerem so jih tudi pozvali k športnemu navijanju, po katerem je Ljudski vrt v preteklosti tudi slovel, v zadnjem času pa si je privoščil kar nekaj črnih pik.

"Spoštovani, danes bo ob 15. uri na stadionu Ljudski vrt v Mariboru odigrana prvenstvena nogometna tekma 1. PLTS, 16. kroga, med ekipama NK Maribor in NŠ Mura. Vse obiskovalce prireditve obveščamo, da bo Policija zaradi učinkovitega zagotavljanja varnosti ljudi in premoženja ter spremljanja in dokumentiranja policijskih postopkov uporabila tehnična sredstva za fotografiranje in video snemanje. Tehnična sredstva za video snemanje bodo uporabljena v okolici stadiona in tudi na samem stadionu. Obiskovalce tekme obenem pozivamo k športnemu navijanju," so sporočili iz PU Maribor.

Komentarjev 2
  • Gandi123 11:49 06.november 2022.

    Trening za Muro. Maribor - Mura 0:3 !

  • Svobodnež 11:47 06.november 2022.

    A še ni čas, da bi trajno odstranili z igrišč nasilneže, ki povzročajo ogromno škodo klubom, državljanom in športu nasploh??? Takšna golazen enostavno nima mesta na javnih prireditvah!