Šport > Nogomet
386 ogledov

Pri Mariboru potrditev glede Iličića

Josip Iličić Profimedia
Iličić po 12 letih znova v kadru vijoličastih.

Slovenski nogometni zvezdnik Josip Iličić bo prvič po vrnitvi v domovino na voljo za nastop v dresu Maribora, so na spletni strani potrdili 16-kratni državni prvaki. Dvoboj 16. kroga v Prvi ligi Telemach med Mariborom in Muro bo na sporedu v nedeljo ob 15. uri.

Iličić se je v začetku oktobra po dolgih pogajanjih vrnil v Maribor, kjer je igral že leta 2010. Na spletni strani štajerskega kluba so zapisali, da je nazadnje zdaj 34-letni napadalni vezist v vijoličastem nastopil 26. avgusta 2010 proti Palermu. Od takrat je 12 sezon preživel v Italiji, kjer je igral za Palermo, Fiorentino in Atalanto. Moštvo iz Bergama je zapustil konec avgusta.

"Nismo želeli prehitevati dogodkov, Josip je, razumljivo, potreboval nekaj časa, da doseže ustrezno raven pripravljenosti in za vrnitev v tekmovalni ritem. Vse dosedanje aktivnosti je uspešno prestal, tudi zadnje treninge ob višji intenzivnosti in lahko potrdim, da se bo pridružil moštvu tudi na tekmah. Prvič bo v kadru za nedeljsko tekmo z Muro," je za spletno stran kluba dejal trener Damir Krznar.

Iličić je prvi trening z Mariborom opravil 6. novembra, natanko mesec dni kasneje pa bo na Ljudskem vrtu najverjetneje drugič debitiral proti Muri. V dolgi klubski karieri je 34-letnik skupaj zabeležil 494 nastopov in se podpisal pod 140 golov ter 86 podaj. Za Maribor je odigral vsega 11 tekem, a se ob štirih zadetkih in treh podajah tako izkazal, da ga je po zadnji tekmi Palermo odkupil.

Za slovensko izbrano vrsto je igral 80-krat in dosegel 16 zadetkov. Nazadnje je igral v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo proti Cipru, in sicer 14. novembra lani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice