Šport > Nogomet
2558 ogledov

Velik incident: Bivši trener Maribora fizično napadel kapetana nasprotnikov!

Sergej Jakirović Profimedia
Bosanski nogomet je pretresel velik incident, v katerem je imel glavno vlogo bivši strateg Maribora.

V slovenskem nogometu Sergej Jakirović ni pustil globokega pečata, saj se je njegova avantura pri našem velikanu Mariboru končala z eno največjih blamaž v zgodovini slovenskega nogometa.

Potem ko je konec aprila leta 2020 zamenjal dolgoletnega trenerja Darka Milaniča, je bil odpuščen po vsega štirih mesecih, ko je Maribor v prvem krogu kvalifikacij za evropsko ligo izpadel proti severnoirskim pol-profesionalcem Colerainu.

Maribor je tako vse skupaj vodil na 13 tekmah, na katerih je dosegel 9 zmag, 1 neodločen izid in 3 poraze, a je bila evropska blamaža dovolj, da je hitro končal svojo slovensko avanturo.

Sergej Jakirović | Avtor: Profimedia Profimedia

A če se ni najbolj proslavil v slovenskem nogometu, je bilo povsem drugače v bosanskem, kjer je štiri mesece po prekinitvi pogodbe z Mariborom prevzel vodenje Zrinjskega iz Mostarja.

V minuli sezoni je naravnost blestel na klopi bosanskega velikana, s katerim je postavil nov rekord lige, ko je slavil na kar trinajstih zaporednih tekmah, prav tako pa si je že sedem krogov pred koncem prvenstva zagotovil naslov državnega prvaka.

V letošnji sezoni bi mu skorajda uspelo Zrinjski popeljati v skupinski del evropskih tekmovanj, a mu je spodrsnilo na zadnji stopnički, ko je po enajstmetrovkah nesrečno izpadel v zadnjem krogu kvalifikacij za konferenčno ligo proti Slovanu iz Bratislave.

Sergej Jakirović | Avtor: Profimedia Profimedia

Po odličnih predstavah je že sredi lanske sezone podaljšal pogodbo s klubom do konca sezone 2023/24, a je zdaj kar naenkrat njegova usoda v bosanskem nogometu postavljena pod velik vprašaj.

Zakuhal je namreč velik incident, zaradi katerega bi lahko prejel dolgotrajni suspenz. Po koncu prvenstvene tekme z Leotarjem (1:1) je s svojim pomočnikom Marinom Ivančićem fizično napadel kapetana nasprotnikov, Đoka Milovića.

Na njegovo veliko nesrečo pa je enemu izmed očividcev celotno stvar uspelo posneti, video pa se je kmalu znašel na spletu. Ob tako neomajnih dokazih se Jakiroviću ne piše nič dobrega, omenja se dolgotrajna prepoved delovanja v bosanskem nogometu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice