Šport > Nogomet
337 ogledov

Maribor z novo okrepitvijo! Po Iličiću prihaja še en nogometaš iz Serie A

Altin Kryeziu Profimedia
Za vijoličaste je podpisal tudi Altin Kryeziu.

Kosovski nogometaš Altin Kryeziu je s slovenskim prvoligašem Mariborom podpisal pogodbo do konca sezone 2023/24, so danes sporočili iz tabora vijoličastih. Dvajsetletni mladi reprezentant Kosova, ki je pred tem igral tudi za mlajše selekcije Slovenije, se je Mariboru že danes pridružil na treningu.

"Gre za mladega igralca z reprezentančnimi izkušnjami, ki mu je vmes že uspel tudi prestop v tujino. Ni neznanka, spoznali smo ga tudi na slovenskih igriščih in skušali bomo nadgraditi potencial, ki ga premore," je med drugim o novincu v vijoličastem dresu, ki se je ekipi pridružil kot prost igralec, dejal športni direktor Marko Šuler.

Novi igralec Maribora se je sicer rodil v Kranju in je produkt nogometne šole tamkajšnjega Triglava, a se je že s 17 leti podal v Italijo, kjer je bil najprej član SPAL-a in kasneje Torina.

V Serie A sicer ni zbral nobenega nastopa, a se je kar nekajkrat znašel med igralci na klopi, prvič pri vsega sedemnajstih letih na prvenstveni tekmi med SPAL-om in Napolijem.

Altin Kryeziu | Avtor: Profimedia Profimedia

Jeseni 2020 je okrepil Torino in se novembra istega leta znašel med rezervisti za tekmo z Interjem, italijanski prvoligaš pa se je lansko poletje odločil, da svojega mladega nogometaša pošlje na posojo v drugo najmočnejšo belgijsko ligo k Virtonu, kjer je zbral 14 prvenstvenih nastopov, preden je drugo polovico lanske sezone preživel na posoji pri Taboru iz Sežane, za katerega je zbral 7 prvenstvenih nastopov.

Poleti pa je nekdanji slovenski U17 reprezentant, ki se je kasneje odločil, da bo branil barve Kosova, prekinil pogodbo s klubom iz Serie A, tako da je Maribor okrepil kot prost igralec.

Matej Jug Tekma incidentov Šport Po tekmi Mariborčani z vso silo nad sodnika Juga: "Kako dolgo še?"

 

Nogomet združuje ljudi.

Nogomet danes – navijajte za svojo najljubšo ekipo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.