Šport > Nogomet
1451 ogledov

Konec prestopne sage Josipa Iličića

Josip Iličić Profimedia
Eden najboljših slovenskih nogometašev Josip Iličić se vrača v Ljudski vrt.

Legendarni slovenski nogometaš Josip Iličić bo kariero nadaljeval v Mariboru, katerega član je bil že leta 2010. 

"Jojo, dobrodošel doma," so vrnitev 34-letnega napadalca, ki je zadnjih 12 let blestel v italijanski Serie A,  pospremili vijoličasti.

Velikan slovenskega nogometa, ki je nazadnje igral za Atalanto, pred tem pa je navduševal v barvah Palerma in Fiorentine, je z najtrofejnejšim klubom na sončni strani Alp podpisal triletno pogodbo.

Marko Šuler | Avtor: Profimedia Profimedia
"Velik dogodek za vse, gre za zadevo, ki nedvomno izstopa iz okvirjev in pomeni veliko. Ne samo za Maribor, ampak nasplošno za slovenski nogomet. Gre za posebno vez, ki je stkana med Josipom in Mariborom, kar je tudi privedlo do pozitivnega razpleta zahtevnega izziva. Zamisel, ki se je morda za nekoga zdela nerealna, je uresničena. Veliko dela in energije je bilo treba vložiti, da nam je uspelo. Toda Josip je tukaj, izbral je Maribor in tudi zato je Maribor drugačen od ostalih. Tokrat je predstavitev okrepitve drugačna, saj oznanjamo prihod igralca, o katerem je brezpredmetno izgubljati besede. Zaznamoval je zgodovino Maribora in slovenskega nogometa, vendar še ima pred seboj zlata leta,”" je težko pričakovano novico potrdil športni direktor Marko Šuler.

josip iličić | Avtor: Epa Epa
Iličić se tako vrača v vijoličasti dres, v katerem je uspešno nastopal med julijem in koncem avgusta leta 2010 ter na 11 tekmah dosegel štiri gole in tri podaje. Hitro je postal ljubljenec Ljudskega vrta, odlični nastopi v kratkem obdobju pa so mu omogočili prestop k Palermu, kjer je igral vidno vlogo do odhoda k Fiorentini poleti 2013. Vijoličasti dres kluba iz Firenc je nosil štiri leta, nato pa prestopil v Bergamo k Atalanti, kjer je pustil največji pečat.

Po izbruhu pandemije novega koronavirusa se je izkušeni nogometaš boril tudi z osebnimi težavami, zaradi česar si je vzel daljši odmor od nogometa, v zadnjih dveh letih je tako le redko igral za Atalanto, ki jo je uradno zapustil 31. avgusta.

"Dolgoročna pogodba potrjuje, kako resna je zadeva. Josip res nekaj časa ni igral, treniral je po samostojnem programu in ob potrditvi dogovora še ne moremo z gotovostjo napovedati premiere na igrišču. Seveda bo potreboval nekaj časa, da doseže ustrezno stopnjo pripravljenosti. Prihaja pa z velikim motivom in željo, sposoben se je hitro prilagoditi zahtevam, saj ob svojih izkušnjah zna odmerjati napore. Ne bomo prehitevali, bomo pa s skupnimi močmi naredili vse, da ga čim prej vidimo skupaj z moštvom na terenu," je še dodal Šuler.

Za slovensko reprezentanco je debitiral 11. avgusta 2010, od takrat pa zbral 80 nastopov in dosegel 16 golov. Nazadnje je v izbrani vrsti igral 14. novembra lani ob zmagi proti Cipru v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo v Katarju. V zadnjih letih je imel številne težave zunaj nogometnih igrišč.

josip iličić | Avtor: Profimedia Profimedia
 

Komentarjev 1
  • leonardo 09:37 06.oktober 2022.

    Vsi odsluženi stari estradniki za konec poiščejo Slovenijo, a ne?N.pr kar poglejte stare pevce, igralce itd, ki nimajo več veliko možnosti v belem svetu. Dobro da so vsi tako dobrodošli v naši lepi Sloveniji, haha.

Sorodne novice