Šport > Nogomet
349 ogledov

Maribor do zanesljive zmage v gosteh

NK MAribor twitter NK Maribor
Nogometaši Maribora so v 11. krogu Prve lige Telemach v gosteh premagali Gorico s 4:1 (3:0).

Nogometaši Maribora so še tretjič zapovrstjo gostovali in še tretjič zapovrstjo zmagali, hkrati pa že na 17. zaporedni tekmi proti Novogoričanom ostali nepremagani. Do novih točk spet niso prišli s posebej blestečo igro, a tako kot proti Radomljam v prejšnjem krogu (5:0) so bili zelo učinkoviti. Vprašanje zmagovalca so rešili že v prvem delu, ko so po neprepričljivem začetku izkoristili vse tri večje priložnosti.

Goričani so tekmo začeli agresivno, Mariborčanom so že na njihovi polovici preprečevali organizacijo napadov, nekajkrat pa so nevarno prišli v kazenski prostor, a edini nevarnejši strel na vrata, ki jih je tokrat branil mladi Samo Pridgar (zamenjal je poškodovanega Minna Bergsna), je po kotu na začetku tekme sprožil Tino Agić. Po uvodnem pritisku Gorice pa so gostje vendarle prišli k sebi, Ivan Tolić in Rok Kronaveter sta dvakrat zagrozila s streli od daleč, a je bil goriški vratar na pravem mestu.

V 27. minuti pa ni preprečil vodstva favorizirane ekipe. Tolić je podal žogo v prazen prostor, z desne strani je utekel Jan Repas, njegov strel ni bil najboljši, Uroš Likar je žogo odbil v zrak, toda ta je vendarle še naprej potovala proti golu, Denis Cerovec pa je z golove črte ni znal izbiti v polje.

Že ob koncu prvega polčasa pa je upanje gostiteljev na ugoden rezultat povsem izpuhtelo, saj so tekmeci dosegli še dva gola. Najprej je Roko Baturina izkoristil napako Nejca Mevlje, sam pritekel pred Likarja in ga zanesljivo premagal, nato je še Jošt Urbančič v kazenskem prostoru nepravilno zaustavil Andraža Žiniča, Krovater pa je uspešno izvedel najstrožjo kazen.

V drugem delu so Mariborčani brez posebnih težav nadzorovali potek tekme. V 59. minuti je Pridgar ubranil strel Alena Kranjca, sledni pa je svoji ekipi tudi priigral enajstmetrovko, ki jo je v 69. minuti izkoristil Etien Velikonja. Dokončno je zmago Mariborčanov z lepim golom v 88. minuti potrdil Žan Vipotnik.

Celjani ostajajo najbližji zasledovalec Olimpije

Celjski nogometaši so z 2:1 premagali Kalcer Radomlje in se vrnili na drugo mesto prvenstvene razpredelnice. Tokrat svojih navijačev z igro niso navdušili, proti Radomljam so pokazali eno slabših predstav v tej sezoni, zmagali so s kar precej sreče. K temu, da njihova predstava ni bila najboljša, je zagotovo prispevala tudi odsotnost nekaterih igralcev. Predvsem Charlesa Chukwubuikema Ikwuemesija, brez katerega so bili povsem nenevarni. Radomljani so z lahkoto branili njihove napade, bili celo za odtenek nevarnejši, a jim je ob koncu padla zbranost, kar so domači izkoristili.

Da tekma ne bo postregla s posebno zanimivim nogometom, je napovedal že začetek. Igra je v glavnem potekala na sredini igrišča, že prvo pravo priložnost pa so Radomlje izkoristile. V 28. minuti je Žan Flis blizu kazenskega prostora storil napako, Vicko Ševelj mu je na desni strani ukradel žogo, jo poslal v sredino, kjer jo je vratar Matjaž Rozman odbil, toda le do Samsondina Oura, ki je dosegel prvi gol za svoje novo moštvo.

Podobno priložnost je imel na drugi strani Nino Kouter, a je streljal čez gol, zato pa so domači izenačili praktično iz ničesar. V sodnikovem dodatku prvega dela se je Flis odločil za strel od daleč, pred vrati pa je Anel Zulić nespretno posredoval in poslal žogo za hrbet svojega vratarja.

Tudi drugi polčas ni postregel z zanimivejšim nogometom. Ekipi sta imeli nekaj polpriložnosti, a prave ni in ni bilo. Toda v 86. minuti so Celjani vendarle dosegli zmagoviti zadetek. Tekmec je na robu kazenskega prostora Vasilijeju Janjičiću podaril žogo, ta pa je z močnim udarcem zadel nasprotni zgornji kot vrat vratarja Luke Baša in spet postal rešitelj celjskega moštva.

V sodniškem dodatku so imeli Radomljani priložnost za izenačenje, Sandi Nuhanovič je prodrl v kazenski prostor, streljal, toda njegov poskus je blokiral David Zec.

Prva liga Telemach, 11. kolo:

Domžale : Mura  2:2 (1:1)
Podlogar 29., Durdov 76.; T. Cipot 32., Daku 94.

Olimpija : Tabor Sežana  2:0 (1:0)
Rui Pedro 37., 67.

Koper : Bravo  2:0 (1:0)
Benedičič 38., Kotnik 69.

Gorica : Maribor  1:4 (0:3)
Velikonja 69./11-m; Repas 27., Baturina 37., Kronaveter 42./11-m, Vipotnik 88.

Celje : Radomlje  2:1 (1:1)
Zulić 45.+1/ag, Janjičić 85.; Ouro 28.

Lestvica:
 1. Olimpija          11   10    0    1    23:9    30
 2. Celje             11    6    4    1    18:11   22
 3. Koper             11    7    0    4    18:10   21
 4. Maribor           11    5    2    4    22:18   17
 5. Mura              11    3    5    3    17:18   14
 6. Domžale           11    3    4    4    16:17   13
 7. Bravo             11    3    1    7     8:10   10
 8. Kalcer Radomlje   11    2    4    5    10:20   10
 9. Gorica            11    2    2    7    10:17    8
10. Tabor Sežana      11    1    4    6     8:19    7
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice