Šport > Nogomet
12755 ogledov

Pred derbijem hud pretep, številni navijači prisiljeni zapustiti Ljubljano

Viole Profimedia
Zelo pestro popoldne za ljubljanske policiste.

Na dan največjega slovenskega derbija, ko se bosta v Stožicah v 13. krogu lige Telemach srečala večna rivala Olimpija in Maribor, so imeli slovenski policisti polne roke dela. Prišlo je namreč do pretepa navijačev, vse skupaj pa se je končalo tako, da je bilo kar 48 navijačev napotenih nazaj v Maribor.

Po poročanju Slovenskih novic naj bi prišlo do spopada navijačev obeh ekip, iz Policijske uprave pa so razkrili, da naj bi bili okoli 13:30 obveščeni o množičnem pretepu na območju Viča. Večja skupina moških naj bi pristopila do posameznika in ga začela pretepati, ko pa se je pojavil drug moški, ki je želel pomagati pretepenemu, se je skupina razbežala.

Na srečo naj bi pretepeni posameznik utrpel zgolj lažje poškodbe, medtem pa je policija v neposredni bližini že izsledila skupino 48 oseb, ki so pripadniki ene izmed navijaških skupin in so čakali na večerni derbi. Slednjega pa skupina navijačev ne bo dočakala, saj je v skladu z Zakonom o nalogah in pooblastilih policije prejela ukrep prekinitve potovanja na športno prireditev in je že bila napotena proti domu.

Policija naj bi ob ogledu kraja dogodka odkrila večje število pirotehničnih izdelkov, bokser, snov, za katero se sumi, da je konoplja ter številne osebne predmete, ki so jih osebe odvrgle.

Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil in dokazov v zvezi suma storitve kaznivega dejanja nasilništva in bodo o vseh okoliščinah obvestili pristojno državno tožilstvo. V kolikor bodo v dogodku ugotovljeni še dodatni prekrški ali kazniva dejanja bodo policisti ukrepali v skladu z zakonodajo, so še dodali pri Slovenskih novicah.

 

Komentarjev 11
  • Avatar Leon
    Leon 09:01 16.oktober 2022.

    Huligani in uničujejo nogomet ! V GB so huligane odpravili z zakonodajo . Poseben primer so sodniki kot je pokazal zadnji primer dejanja VAR . Potrebno bo uvesti ostrejše kriterije za pridobivanje statusa nogometnega sodnika . Matej Jug je pokazal kako se ne sodi .

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 20:56 15.oktober 2022.

    Drhal. Do takšnih bi se morali ograditi tudi nogometasi , čigar navijači , naj bi bili. To niso športni navdušenci ampak le iščejo priložnosti za provokativno obnasanje

  • lojs 19:56 15.oktober 2022.

    stroške za nepotrebno delo policije naj izstavijo huliganom ... tudi te pravljice ne bomo videli ali slišali

Sorodne novice