Šport > Nogomet
334 ogledov

Na štajerskem derbiju padlo kar šest zadetkov

Nk Celje : NK Maribor Twitter/NK Maribor
Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 15. krogu Prve lige Telemach premagali Kalcer Radomlje z 2:1 (0:1), medtem ko sta se Celje in Maribor razšla z neodločenim izidom 3:3 (1:1).

Trener Maribora Damir Krznar je po treh zaporednih porazih govoril o discipliniranju igralcev, a tudi o iskanju žarka upanja. Zdelo se je, da bo ta posvetil v Celju, kjer so državni prvaki pokazali napadalno boljšo igro kot v prejšnjih krogih. Za nameček so se po dvakratnem zaostanku vrnili in celo obrnili izid v svojo korist, ki so ga držali do 94. minute. Takrat pa so Celjani, za katere sta zadela dva nekdanja Mariborčana, izenačili. Tako so se slednji točkovno vsaj začasno izenačili z drugouvrščenim Koprom. Maribor, pri katerem zaradi kazni niso smeli igrati Rok Kronaveter, Gregor Sikošek in Sven Šoštarič Karič, pa je z remijem vsaj prekinil niz treh porazov.

Tekma v Celju kar nekaj časa ni postregla s posebej zanimivo predstavo, v uvodnem delu je sicer pri gostih poskusil Marko Tolić, pri domačih pa Matic Vrbanec, toda oba sta slabo zaključila. V 25. minuti pa so imeli Celjani na voljo enega od kotov. Tega je z desne strani izvedel Denis Popović in žogo poslal proti prvi vratnici, kjer jo je z glavo spretno z diagonalo v mariborsko mrežo usmeril Aljoša Matko.

V 37. minuti so tudi Mariborčani zagrozili, na koncu pa je Matjaž Rozman obranil poskus Žana Vipotnika. Uspešnejši pa je bil Max Watson v 44. minuti, ko je z glavo unovčil podajo Tolića iz kota z desne strani.

V 49. minuti je Matko dosegel svoj drugi gol na tekmi, ko je ob branilcu prišel do globinske podaje in na koncu z močnim strelom ugnal Ažbeta Juga. Maribor pa je bil nevaren v 55. minuti, ko je Tolić malce z leve meril rahlo čez vrata.

Jan Repas je v 57. minuti poskusil kot naslednji pri Mariboru, Rozman pa je ustavil njegov poskus z dobrih 20 metrov. Dve minuti pozneje pa so gosti izenačili, po prodoru in podaji Martina Milca po desni strani je Rozman žogo nekoliko nespretno odbil, a le do Tolića, ki jo je brez posebnih težav spravil v mrežo.

Tolić je nato poskusil od daleč v 67. minuti, vendar je bil premalo natančen, zatem je dvakrat neuspešno poskusil še Vipotnik, je bil pa slednji uspešen v 74. minuti, ko je ob vnovičnem neposrečenem posredovanju Rozmana zadel iz bližine z leve strani.

Nk Celje : NK Maribor | Avtor: Twitter/NK Maribor Twitter/NK Maribor

V 77. minuti je Roko Baturina zgrešil z glavo, v 86. minuti pa so si Celjani po kotu sami preprečili izenačujoči zadetek, med drugim je David Zec iz bližine zadel Lovra Bizjaka na golovi črti. V 91. minuti je še Vasilije Janjičić poskusil od daleč, a preveč po sredini.

Ko je kazalo, da bo Maribor prišel do zmage, pa je v 94. minuti po podaji z leve strani z glavo na drugi vratnici zadel še en nekdanji Mariborčan Damjan Vuklišević za 3:3.

Celje bo v 16. krogu v soboto gostovalo pri Gorici, Maribor pa bo prihodnjo nedeljo gostil Muro.

 

* Arena Z'dežele, sodniki: Kajtazović, Praprotnik, Kasapović.
* Strelci: 1:0 Matko (25.), 1:1 Watson (44.), 2:1 Matko (49.), 2:2 Tolić (59.), 2:3 Vipotnik (74.), 3:3 Vuklišević (94.).
* Celje: Rozman, Šporn (od 78. Bajde), Vuklišević, Zec, Milić, Vrbanec, Kouter (od 68. Janjičić), Popović, Gbamble (od 63. Bizjak), Matko (od 78. Matić), Ikwuemesi.
* Maribor: Jug, Milec, Uskoković, Watson, Guerrico, Repas, Antolin (od 87. Kryeziu), Božić, Tolić (od 93. Čuk), Brnić (od 66. Baturina), Vipotnik (od 87. Božičković).
* Rumeni kartoni: Gbamble, Popović, Zec, Šporn, Bajde; Tolić.
* Rdeči karton: /.

 

Tabor prekinil niz desetih tekem brez zmage

Živahen dvoboj ekip, ki se borita za obstanek, se je v Sežani po kar nekaj lepih priložnostih, predvsem Radomljanov, končal z zmago domačinov, ki so drugič na tekmi zadeli globoko v sodniškem dodatku. To pomeni, da so Sežanci prekinili niz desetih tekem brez zmage ter se točkovno izenačili s predzadnjo Gorico. Radomljani, ki imajo točko več od omenjenih, pa so niz brez zmage podaljšali na dvanajst tekem.

Sežanci so imeli prvo večjo priložnost na tekmi, ko je Fahd Ndzengue prišel do strela v kazenskem prostoru ob razredčeni obrambi gostov, a je žogo poslal mimo vrat. So pa Radomljani, ki so med drugim pogrešali kaznovanega Vedrana Vrhovca, tudi kazali napadalne ambicije in bili boljši tekmec, v 15. minuti pa je Ester Sokler izsilil enajstmetrovko, potem ko je prekršek nad njim naredil Elvis Letaj. Samsondin Ouro je bil z bele pike zanesljiv za 1:0.

Tabor Sežana : Kalcer Radomlje | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

V 25. minuti je proti vratom Tabora stekel Sokler, toda na koncu z leve strani slabo zaključil, po nekaj boljši igri domačih pa je bila gostujoča zasedba Nermina Bašića v 32. minuti blizu novemu zadetku, ko je imel odprt strel Mario Čuić, a je žoga na poti zadela njegovega soigralca Francesca Tahiraja in toliko spremenila smer, da je končala malce mimo vrat.

V 36. minuti je imel še sam Tahiraj priložnost za zadetek, imel je veliko prostora po akciji Radomelj, a na koncu je njegov poskus obranil Jan Koprivec. Ta je odbil žogo tudi po kotu takoj zatem v 37. minuti, toda do nje je prišel Čuić in jo na začudenje večine iz neposredne bližine poslal čez gol. V 41. minuti je na drugi strani od daleč poskusil Mihael Briški, vendar žogo poslal mimo vrat. Koprivec pa je bil spet na delu v 44. minuti po strelu Soklerja iz bližine, pri Taboru pa je bil neuspešen še Ndzengue.

V drugem polčasu je z glavo nevarno meril Sokler v 54. minuti, spet pa je bil na mestu Koprivec, malce pozneje pa so gosti neuspešno zahtevali še enajstmetrovko. Darly N'Landu je bil nato premalo natančen s strelom od daleč, v 57. minuti pa je Koprivec morda celo preprečil avtogol, ko je Letaj nevarno vrnil žogo proti vratarju, ki je stal nekaj metrov od vrat.

Tabor Sežana : Kalcer Radomlje | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Tudi v 59. minuti je Koprivec preprečil nov zadetek, ko je dobil dvoboj ena na ena s Soklerjem, na drugi strani pa je podobno uspelo Emilu Veliću v dvoboju z Ndzenguejem. Ta je poskusil tudi v 72. minuti, spet pa je posredoval Velić, tako kot Koprivec po prodoru N'Landuja. V 80. minuti pa so domači izenačili, s svojim prvencem v prvi ligi je za 1:1 poskrbel Lan Štravs, ki je zadel s polvolejem po kotu z desne strani.

Že v 91. minuti je Ouro z močnim strelom od daleč zgrešil cilj, v 95. pa so Sežanci prišli do zmagovitega zadetka, ki ga je po podaji z desne strani z glavo iz bližine dosegel Fahd Ndzengue.

Tabor bo v 16. krogu prihodnjo nedeljo gostoval pri Bravu, Radomlje pa bodo dan prej gostile Olimpijo.

 

* Stadion Rajka Štolfe, sodniki: Vinčić, Klančnik, Kovačič.
* Strelci: 0:1 Ouro (16./11 m), 1:1 Štravs (80.), 2:1 Ndzengue (95.).
* Tabor: Koprivec, Živulić (od 62. Štravs), Briški, Kouao (od 89. Iscaye), Letaj (od 62. Vukotić), Ad. Zeljković, Kocić, Korošec, Khali (od 76. Da Costa), Ndzengue, Stanković (od 62. El Afghani).
* Radomlje: Velić, Marković (od 84. Hrvoj), Zulić, Kourn, Ševelj, N'Landu, Ouro, M. Čuić (od 74. Nuhanović), Tahiraj (od 74. Sever), Cerar (od 62. Šošić), Sokler (od 73. Hadžić).
* Rumena kartona: Stanković; Ouro.
* Rdeči karton: /.

 

* Izidi, 15. krog:
- petek, 28. oktober:
Domžale - Gorica                     5:1 (2:0)

- sobota, 29. oktober:
CB24 Tabor Sežana - Kalcer Radomlje  2:1 (0:1)
Celje - Maribor                      3:3 (1:1)

- nedelja, 30. oktober:
15.00 Olimpija - Koper
17.30 Mura - Bravo

- lestvica:
 1. Olimpija          14   11    1    2    25:15   34
 2. Koper             14    8    2    4    22:13   26
 3. Celje             15    7    5    3    23:19   26
 4. Mura              14    6    5    3    27:19   23
 5. Domžale           15    5    6    4    25:19   21
 6. Maribor           15    5    3    7    24:25   18
 7. Bravo             14    5    2    7    16:11   17
 8. Kalcer Radomlje   15    2    6    7    14:28   12
 9. Gorica            15    2    5    8    13:24   11
10. Tabor Sežana      15    2    5    8    11:26   11
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice