Šport > Nogomet
311 ogledov

Vratar Olimpije nepremagan že 810 minut, a tokrat le remi

NK Olimpija facebook NK Olimpija
Nogometaši Gorice in Olimpije so se v 14. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.

Novogoričani so proti Olimpiji osvojili pomembno točko, vendar bi predvsem glede na priložnosti v prvem polčasu lahko tudi kakšno več, čeprav je bila ljubljanska zasedba precej več pri žogi. Toda izbranci Mirana Srebrniča so bili konkretni v svojih napadih, a na koncu večinoma naleteli na previsoko oviro v obliki vratarja Matevža Vidovška. Ta je tako še vedno nepremagan v prvi ligi, njegov niz traja 810 minut. Mladenič pa je imel tudi nekaj sreče, saj bi po burni reakciji kaj lahko predčasno končal tekmo v Novi Gorici.

Novogoričani so pogumno šli v boj z vodilno ekipo prvenstva, ki jo je na začetku nekajkrat rešil Vidovšek, potem ko je posredoval po strelih Alena Krajnca v drugi, Etiena Velikonje v četrti in Matije Široka v 11. minuti. V 15. pa je imel mladi Olimpijin vratar bržčas tudi nekaj sreče, saj je burno reagiral po bližnjem stiku s Krajncem in ga udaril z glavo, sodniki pa so tudi o pregledu posnetka ocenili, da je dovolj visoka kazen za to rumeni karton.

Gosti posebej nevarni niso bili, izjema je bil poskus Svita Sešlarja z glavo iz uvoda tekme, a je iztržil le kot. Šele v 42. minuti je ljubljanska zasedba, ki je sicer imela dve tretjini časa žogo v svojih nogah, prišla do res obetavne akcije, ki pa se je po zaključku Maria Kvesića končala s kotom.

V 48. minuti so imeli gostujoči igralci lepo priložnost za vodstvo, vendar je osamljeni Timi Max Elšnik z osmih metrov zgrešil cilj s strelom z glavo. Olimpija je še naprej imela žogo veliko v svoji posesti, v 59. minuti tudi spet zagrozila, a znova neuspešno, v 66. minuti pa je na drugi strani z 18 metrov streljal Velikonja, tudi on pa je bil malce premalo natančen.

Jošt Urbančič je v 74. minuti zadel le zunanji del ljubljanske mreže, sicer pa tudi spremembe v eni in drugi ekipi niso posebej vplivale na samo konkretnost igre. V 83. minuti je vendarle Aldair Djalo poskusil s strani, a je Uroš Likar žogo odbil v kot, v nasprotnem napadu pa je Krajnc prišel sam pred Vidovška, vendar je slednji znova ostal nepremagan. Prav tako pa je ostal nepremagan tudi Likar v 89. minuti, ko je z diagonalnim strelom zgrešil Mustafa Nukić.

Visoka zmaga Prekmurcev

 

Točkovno in napadalno najslabša ekipa lige je Muro pričakala še precej oslabljena, saj so zaradi poškodb in bolezni manjkali Tom Alen Tolić, Adrian Zeljković, Mihael Briški, Tom Kljun, Andraž Struna, Oguzhan Demirci, Coba Da Costa in Milan Vukotić. Kljub vsem težavam pa si v domačem taboru niso mislili, da bodo že po dobre pol ure lahko zgolj še čakali konec tekme. Takrat je Mura vodila že s 4:0 in je prvič v sezoni nanizala tri ligaške zmage zapovrstjo. S tem se je utrdila na četrtem mestu, medtem ko je Tabor, ki je edino zmago dosegel v 4. krogu, še naprej zadnji.

Sobočani, ki so med drugim pogrešali kaznovanega Martina Šrolerja, so od začetka prevzeli pobudo na Krasu, v enajsti minuti tudi prvič resneje zagrozili prek Tia Cipota, a je Jan Koprivec svoje delo dobro opravil. Sicer pa posebej razburljivega dogajanja ni bilo, je pa v 18. minuti pri domačih od daleč poskusil Nabil Khali in le za malenkost zgrešil cilj.

V 19. minuti pa so črno-beli povedli. Po kotu Luke Bobičanca z desne strani na prvo vratnico je z glavo spretno zadel Gregor Balažic. Šest minut pozneje so gosti vodili z 2:0. Po podaji Mirlinda Dakuja je Mihael Klepač prišel sam pred vratarja Koprivca in ga rutinirano premagal, tako kot v 27. minuti še Amar Beganović, ki je zadel iz bližine po podaji Žige Kousa z desne strani.

Odpor Tabora je bil tako hitro strt, v 31. minuti so imeli gostje novo priložnost, vendar je bil takrat Koprivec na mestu po Dakujevem strelu z glavo, Klepač pa je v 33. minuti dosegel svoj drugi gol na tekmi po dolgi podaji z desne strani v globino. V 38. minuti je na drugi strani zadel tudi Khali, vendar so sodniki že pred tem dosodili prepovedan položaj. Daku je v 41. minuti meril premalo natančno.

V drugem polčasu so gostitelji kljub visokemu zaostanku kazali več volje po napadih in nekajkrat poskrbeli za malce bolj vroče dogajanje, med drugim je moral Klemen Mihelak posredovati po poskusu Jakoslava Stankovića v 59. minuti. Murin vratar je dobil medsebojni dvoboj tudi v 66. minuti, ko je izvrstno posredoval po strelu z osmih metrov.

V 69. minuti je Klemen Pucko zadel zunanji del vratnice Taborovih vrat z lepim strelom, Fahd Ndzengue je nato zadel pri domačih, a tudi on iz prepovedanega položaja, sicer pa je bilo ob tako ali tako odločeni tekmi še nekaj (pol)priložnosti na obeh straneh, tudi Khali je v 74. minuti le za malo zgrešil s strelom z razdalje.

Gregor Sikošek Prva liga Šport Maribor ob dveh rdečih kartonih klonil proti bivšemu trenerju Nk Celje SNL Šport Tekma v Ljubljani prekinjena

Prva liga Telemach, 14. krog:

Bravo : Celje  1:0 (1:0)*        *(prekinjeno ob polčasu zaradi razmočene zelenice)
Flakus Bosilj 10.

Maribor : Domžale  0:3 (0:1)
Mutavčić 35., Jo. Pišek 48., Jakupović 71.

Tabor Sežana : Mura  0:4 (0:4)
Balažic 19., Klepač 25., 33., Beganović 28.

Gorica : Olimpija  0:0

Ponedeljek:
Kalcer Radomlje - Koper
Bravo - Celje     * (nadaljevanje tekme)

Lestvica:
 1. Olimpija          14   11    1    2    25:15   34
 2. Koper             13    8    1    4    20:11   25
 3. Celje             13    7    4    2    20:14   25
 4. Mura              14    6    5    3    27:19   23
 5. Domžale           14    4    6    4    20:18   18
 6. Maribor           14    5    2    7    21:22   17
 7. Bravo             13    4    2    7    14:11   14
 8. Gorica            14    2    5    7    12:19   11
 9. Kalcer Radomlje   13    2    5    6    11:24   11
10. Tabor Sežana      14    1    5    8     9:25    8
Komentarjev 1
  • radovednica 07:58 24.oktober 2022.

    Sramota. En povsem nekonkurenčni Maribor jim je dal 4 komade. olimpija bi jih morala vsaj 10. Pa kaj pomaga ta številka o neprejetih golih, takšne običajne tekme je potrebno dobiti "s pol leve roke". Koliko časa še na prvem mestu? ...prikaži več Namesto večati razliko do Kopra, Celja in Domžal, ste se "usrali" pri eni Gorici. Vsekakor pa so predhodno navedeni vsi veliko večji favoriti od vas, kreteni. Malo manj zumbačev in vseh ciganov, domači igralci, pa bo.