Šport > Nogomet
251 ogledov

Toliko bosta zaradi svojih navijačev morala odšteti Maribor in Olimpija

Nogometni derbi Olimpija - Maribor Anže Petkovšek
Po derbiju Olimpija ob 6600 evrov, Maribor ob 4550.

Derbi Prve lige Telemach, ko sta se v 13. krogu v Ljubljani merila tradicionalna tekmeca Olimpija in Maribor, je prinesel tudi pričakovane finančne posledice. Zaradi navijaških izgredov je danes disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije Boštjan Jeglič izrekel kazni obema kluboma. Ljubljanski bo plačal 6600, mariborski pa 4550 evrov.

Kot je v obrazložitvi kazni sporočil Jeglič, je Olimpija dobila 6600 evrov kazni zaradi nešportnega in neprimernega vedenja navijačev, večkratnega prižiganja večje količine bakel, na igralno površino odvrženih bakel, večkratne povzročitve prekinitve tekme, večkratnega žaljivega skandiranja in metanja manjših predmetov na igrišče. Upoštevali so še pomanjkljivo organizacijo tekme, ker pri vhodu na stadion ni bilo poskrbljeno za varnost, ter predkaznovanost, kot olajševalno okoliščino pa pisno izjavo.

Mariboru so 4550 evrov kazni navijači "pridelali" z nešportnim in neprimernim vedenjem, večkratnim prižiganjem večje količine bakel, na igralno površino odvrženih bakel, povzročitve prekinitve tekme, večkratnega žaljivega skandiranja ter zažiganja transparenta in večje količine stolov. Pri kazni so pri NZS upoštevali predkaznovanost.

Olimpija : Maribor Večni derbi Šport Drama na derbiju, odločila najstrožja kazen v sodniškem podaljšku Viole Incident pred tekmo Šport Pred derbijem hud pretep, številni navijači prisiljeni zapustiti Ljubljano
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.