Šport > Nogomet
1098 ogledov

Veliki preobrat! Riera celo naredil nekaj, česar nikoli ne počne

Albert Riera Twitter/Albert Riera
Redko kateri trener je tako hitro spremenil mnenje navijačev, kot Albert Riera Green Dragonsov.

Le kdo se ne spomni, kakšen sprejem je navijaška skupina Green Dragons pripravila Albertu Rieri, ko je slednji prevzel vodenje njihove Olimpije?

Navijači so namreč vdrli na novinarsko konferenco ob predstavitvi novega trenerja ter Riero dobesedno pregnali z njegove velike predstavitve.

Seveda incident ni bil uperjen proti Rieri, temveč proti vodstvu kluba, ki je odpustilo velikega ljubljenca navijačev, legendarnega Roberta Prosinečkega. Toda noben trener si zagotovo ne bi želel takšnega začetka.

Albert Riera | Avtor: Twitter/Albert Riera Twitter/Albert Riera

Toda Riera je dokazal, za kakšnega profesionalca gre, ni se oziral na interne boje med vodstvom kluba in navijači, temveč se je zgolj posvetil svojemu delu, da iz ekipe in kadra, ki ga je imel na voljo, izvleče maksimum. In to mu je še kako uspelo!

Iz Olimpije je ustvaril ekipo, ki igra odličen nogomet ter zaenkrat suvereno dominira v slovenskem nogometu. Po trinajstih kolih ima tako kar enajst zmag in le dva poraza, na prvenstveni lestvici pa najbližji zasledovalci zaostajajo že osem točk.

Prav tako je slavil na obeh letošnjih dosedanjih večnih derbijih, oba dvoboja pa je dobil brez prejetga zadetka ter postal šele drugi strateg v zgodovini kluba, ki je svoja prva velika derbija dobil na takšen način.

Prav zadnji veliki derbi, ko je Olimpija v soboto z 1:0 premagala Maribor, pa je poskrbel za eno najbolj neverjetnih scen. Potem ko so ga navijači pred vsega nekaj meseci napodili z njegove predstavitve, je tokrat še dolgo po zadnjem sodniškem žvižgu s tribun odmevalo "Albert Riera!", slavju z navijači pa se je pridružil tudi po novem med Ljubljančani zelo priljubljeni Španec, ki je celo poprijel za megafon.

"Nikoli ne proslavljam z navijači. Drugače je bilo, ko sem bil igralec. Pomembno je, da se igralci veselijo z navijači, oni zmagujejo. Kot trener sem na klopi, ob stranski črti, malce pretečem, morda 200, 300 metrov. Ampak v redu, šel sem z njimi, ker so tako želeli navijači. Prosil sem jih, če lahko prihodnjič to izpustim."

"Rekel sem že, da se navijačem ni treba opravičevati. Zakaj? Od prvega dne vem, da nisem bil jaz težava. Ko sem prišel sem, je bil klub pač v takšnem položaju. Povsod je enako in mora biti tako. Ko ne igraš dobro, morajo navijači pokazati odziv, to je normalno. Seveda zame to ni bil idealen začetek, toda vseskozi poudarjam, da je izid v nogometu vse. Zavedam se, da če ne bom uspešen, da bom moral oditi. Zdaj imam občutek, da lahko izboljšam to ekipo in jo naredim še boljšo, kot je zdaj. Nadaljevati želim s tem," je neverjetne scene pokomentiral nekdanji zvezdnik Liverpoola.

Kapetan ekipe Timi Max Elšnik pa je razkril, zakaj so si navijači tokrat tako želeli, da se jim pridruži tudi Riera. "Navijači so mu skandirali in se mu opravičili za tisto novinarsko konferenco. Dali so mu vedeti, da je eden od njih in da ga imajo izredno radi."

  Olimpija : Maribor Večni derbi Šport Drama na derbiju, odločila najstrožja kazen v sodniškem podaljšku Viole Incident pred tekmo Šport Pred derbijem hud pretep, številni navijači prisiljeni zapustiti Ljubljano

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.