Šport > Nogomet
1488 ogledov

Nacistični vzkliki in žaljenje svojega nogometaša, ki je dal gol

Timo Werner
Nemški huligani so poskrbeli za incident ob 78. obletnici začetka druge svetovne vojne.

Nemčija je na kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo 2018 na gostovanju na Češkem le stežka premagala domačine, v 88. minuti dvoboja je odločilni zadetek dosegel branilec Mats Hummels. Z novo zmago svetovni prvaki ostajajo stoodstotni v kvalifikacijah. A uspeh so zasenčili nemški navijači.

Ti so najprej žvižgali med igranjem himen, kasneje so uporabljali pirotehnična sredstva, vzklikali nacionalistične parole in žalili strelca prvega nemškega zadetka Tima Wernerja, ki sicer igra za Red Bull Leipzig in bo tako v nadaljevanju sezone soigralec člana slovenske izbrane vrste Kevina Kampla.

"To je katastrofa. Tašne podpore ne potrebujemo. To niso navijači, ampak huligani, ki nimajo nobene povezave z nogometom," je bil po tekmi razočaran Hummels, ki je še dodal: "Žalili so Wernerja in skandirali neke reči. Od tega se distanciramo, ne želimo, da nas kdo povezuje s tem. To je tudi razlog, da se po koncu tekme niso odpravili k tribunam in se zahvalili navijačem."

mats hummels Norec! Šport Hummelsu opozorilo, kaznovan ne bo

Selektor Nemčije Joachim Löw sicer ni bil zadovoljen z igro svojih izbrancev: "Ne moremo biti zadovoljni. Imeli smo srečo. Če Mats ne bi zabil tega lepega gola z glavo, bi osvojili le točko. Napravili smo preveč napak, vse skupaj smo si otežili."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.