Šport > Nogomet
57735 ogledov

Nad Slovenca se zgrinjajo hude obtožbe: "To je sramota!"

Matej Jug Profimedia
Slovenski delivec pravice Matej Jug je poskrbel za veliko razburjenja na sinočnji tekmi med Walesom in Turčijo.

Nogometaši Walesa so po sinočnjem remiju s Turčijo (1:1) ostali brez možnosti za neposredno uvrstitev na evropsko prvenstvo prihodnje leto v Nemčiji, na katerem bo prvič po 24 letih zaigrala tudi Slovenija.

slovenij - finska Junak dvoboja Šport "Kaj pa mislite? Žena, Netflix in spanec? Ne, vse bomo spili"

Valižani se bodo za eno izmed treh preostalih vstopnic potegovali v dodatnih kvalifikacijah (play-off), v katerih bo nastopilo 12 reprezentanc; poleg Walesa še Poljska, Izrael, Bosna in Hercegovina, Finska, Ukrajina, Islandija, Gruzija, Grčija, Kazahstan, Luksemburg in Estonija.

Žreb skupin za EP bo 2. decembra ob 18. uri v Hamburgu.

Slovenija - Kazahstan Žreb Šport S kom bo Slovenija igrala na Euru? Takšne so možnosti ...

Razplet tekme med Walesom in Turčijo naj bi v veliki meri krojil sporen sodniški kriterij slovenskega delivca pravice Mateja Juga, kateremu Valižani očitajo, da jim je odrekel vsaj tri čiste najstrožje kazni, nato pa v drugem polčasu dosodil še sporno 11-metrovko v korist nasprotnika, s pomočjo katere je Yusuf Yazici izničil uvodni zadetek Neca Williamsa (7.) in postavil končnih 1:1.

Matej Jug | Avtor: Profimedia Profimedia

"Previdno moram izbirati svoje besede," je svoj odgovor na novinarsko vprašanje, ali bi Wales zmagal, če bi tekmo sodil drug sodnik, začel valižanski selektor Rob Page.

"Če sem iskren, mislim, da ja. Prekršek nad Brennanom Johnsonom je bil neizpodbitna 11-metrovka. Nasprotnik mu je prišel izza hrbta in ga zrušil po tleh. Tukaj ni dvoma. Za povrhu pa smo bili kaznovani z 11-metrovko za nabolj nežen prekršek vseh časov. Res je frustrirajoče, da takšne stvari dogajajo na tako visoki ravni. Takšnih odločitev preprosto ne morem razumeti. Kar zadeva našo igro, so bili fantje odlični. Šli smo na zmago, kar se je tudi videlo," je dodal Page.

Matej Jug | Avtor: Profimedia Profimedia

Valižani so najstrožjo kazen zahtevali po prekršku Abdulkerima Bardakcija nad Harryjem Wilsonom ter dvema prekrškoma Sameta Akaydina nad Brennanom Johnsonom, vendar je sodniška piščalka ostala nema.

Dokončno je sodu dno izbila Jugova odločitev v 69. minuti, ko je po blagem dotiku Bena Daviesa in turškega napadalca piskal najstrožjo kazen v korist Turčije.

Slovenija nogomet reprezentanca Lepe številke Šport Na račun bo kapnilo kup milijonov, kako si jih bodo razdelili?

"Mislim, da je to sramota," je bil po tekmi oster vezist Walesa Jordan James. "Še enkrat sem si pogledal vse sporne akcije in po mojem gre za tri najstrožje kazni. In potem dosodi tisto, ki to sploh ni bila. Seveda sem frustriran, ker nam je spodletelo, a če pogledam posnetke, so to čiste 11-metrovke za nas," je zatrdil James.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • jan631 20:27 22.november 2023.

    Mariborčani zelo dobro poznamo barabina Juga. Lahko mirno trdim, da je eden od najslabših sodnikov, vendar ima popolno podporo skorumpirane NZS.

  • Avatar krojac
    krojac 16:07 22.november 2023.

    Jug je sodil v stilu slovenskih sodnikov n naši prvi ligi. Dobro ve komu dosoditi penal,komu pa ne.

  • rogec 14:22 22.november 2023.

    To, da so pritožbe na tekmi, ki jo je sodil Jug ni nič novega ali posebnega