Šport > Nogomet
262 ogledov

Najbogatejši nogometaš na svetu je ...

cristiano ronaldo lionel messi EPA
Še lani je bil najbogatejši nogometaš David Beckham, ki pa je pred slabim letom zaključil dejavno nogometno kariero. Kdo ga je nasledil na vrhu lestvice?

Portugalski zvezdnik madridskega Reala Cristiano Ronaldo je naslednik Davida Beckhama na vrhu lestvice najpremožnejših nogometašev. Portal Goal.com je s svojo skupino analitikov analiziral vse prihodke okrog 200 najprepoznavnejših svetovnih nogometašev in naredil lestvico desetih najbogatejših.

Pri oblikovanju lestvice so sodelovali strokovnjaki z davčnega področja, ekonomski analitiki in poznavalci dinamike nogometnih prestopov. V obzir so vzeli vse prihodke (in v nekaterih primerih odhodke) nogometašev v preteklih letih, ne le plače in premije pri klubih.

Bogastvo Cristiana Ronalda naj bi dosegalo kar 148 milijonov evrov. Večji del tega zneska si je CR7 prislužil s sredstvi sponzorjev, manjši pa s plačo pri Manchester Unitedu in madridskemu Realu. Za Portugalca je bilo leto 2013 zelo uspešno tudi na zelenicah, saj si je prislužil tudi Zlato žogo, kar je še povečalo zanimanje sponzorjev zanj.

Rusi potisnili Eto'oja na tretje mesto

Drugi je Lionel Messi, ki je v preteklem letu prav tako podpisal nekaj donosnih sponzorskih pogodb, ob tem pa mu je Barcelona ponovno zvišala letne prejemke. Predsednik Blaugrane je že pred časom zatrdil, da Argentinec mora biti tudi najbolje plačan, ker gre za najboljšega igralca na svetu. A del svojega bogastva je moral La Pulga lani odstopiti tudi davčnim oblastem v Španiji oziroma Kataloniji, ki so njega in njegovega očeta obtožile utaje davkov.

Tretji na lestvici je Samuel Eto'o, zdaj član Chelseaja, ki si je ogromno denarja priskrbel s prestopom v Anži iz Mahačkale, kjer je služil kar 20 milijonov evrov na sezono. Kamerunec je sicer znan po ekstravagantnem slogu življenja, ki še zdaleč ni poceni. Je tudi ljubitelj hitrih avtomobilov.

Ronaldinho pred Zlatanom

Četrti je Wayne Rooney, ki je pred kratkim postal najbolje plačani nogometaš v britanski zgodovini. Manchester United mu vsak teden nakaže kar 365.000 evrov. Na lestvici so še Kaká, Neymar (pri njem so upoštevali tudi znesek, ki ga je za prestop k Barceloni prejel njegov oče – 40 milijonov evrov), Ronaldinho, Zlatan Ibrahimović, Gigi Buffon in Thierry Henry

Lestvica najbogatejših nogometašev (vir: Goal.com):

1. Cristiano Ronaldo (Real Madrid) 148 milijonov evrov
2. Lionel Messi (Barcelona) 146 milijonov evrov
3. Samuel Eto'o (Chelsea) 85 milijonov evrov
4. Wayne Rooney (Manchester United) 84 milijonov evrov
5. Kaká (AC Milan) 82 milijonov evrov
6. Neymar (Barcelona) 80 milijonov evrov
7. Ronaldinho (Atlético Mineiro) 78 milijonov evrov
8. Zlatan Ibrahimović (Paris Saint-Germain) 69 milijonov evrov
9. Gigi Buffon (Juventus) 63 milijonov evrov
10. Thierry Henry (New Yor Red Bulls) 57 milijonov evrov

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.