Šport > Nogomet
24 ogledov

Najdaljša zastava na svetu

river plate najdaljša zastava EPA
Več desettisoč navijačev nogometnega kluba River Plate iz Buenos Airesa je razvilo najdaljšo zastavo na svetu, ki je merila skoraj osem kilometrov ...

Skoraj osem kilometrov dolga zastava v rdeče-belih barvah se je vila po ulicah glavnega mesta Argentine Buenos Airesa, s čimer se je projekt zapisal tudi v Guinessovo knjigo rekordov.

Navijači River Plata ali millonarios so ob privržencih Boce Juniors najštevilčnejši v Argentini in Južni Ameriki, zato pri zbiranju sredstev za najdaljšo zastavo, ki natančno meri 7.829,74 metra in je široka 4,5 metra, niso imeli težav. Na razvitju, ki je potekalo od starega stadiona River Plata do zdajšnjega Monumentala, se je zbralo preko 50.000 navijačev, večina pa je bila oblečena v barve kluba.

Projekt je imel tudi humanitarno noto, saj so navijači iz izkupička nabavili hrano in jo podarili javnim kuhinjam v Buenos Airesu. Zastavo so nato razrezali na več tisoč kosov, ki so jih poslali navijaškim skupinam River Plata po vsem svetu, en del pa je končal tudi v tamkajšnjem muzeju.

River Plate je suvereno zrušil prejšnji Guinessov rekord, ki so ga držali privrženci prav tako argentinskega nogometnega kluba Rosario Central, ki so za 120. obletnico kluba razvili 4.300 metrov dolgo zastavo. River se je v letošnji sezoni vrnil v najvišji rang argentinskega nogometa, potem ko je preteklo tekmovalno obdobje preživel v drugoligaški konkurenci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.