Šport > Nogomet
150 ogledov

Osem mrtvih zaradi stampeda pred tekmo

Kamerun Profimedia
Na afriškem nogometnem prvenstvu je prišlo do tragedije.

Na afriškem prvenstvu je bila v osmini finala na sporedu tekma med domačim Kamerunom in Komori, pred dvobojem pa je ob prerivanju za vstop na stadion prišlo do stampeda, po prvotnih informacijah in poročanju AP je umrlo najmanj šest oseb. A se je pričakovalodo, da bo število žrtev še narastlo. Bolnišnice v glavnem mestu Kameruna Yaoundeju so namreč sprejele okoli 40 ljudi, nekateri med njimi so huje poškodovani.

Na stadion Olembe je poskušalo priti okoli 50 tisoč navijačev. Kapaciteta omenjenega stadiona sicer znaša 60.0000 mest, kar bi tako v normalnih razmerah povsem zadoščalo za miren prihod gledalcev na sedišča, vendar je bilo v prodaji zaradi epidemija koronavirusa samo 80 odstotkov vstopnic. To velja sicer le za tekme domače izbrane vrste, ko igrajo ostale reprezentance, je zasedenost stadiona lahko le 60-odstotna.

Po zadnjih podatkih je umrlo osem oseb. "V veliki gneči je umrlo osem ljudi, dve ženski v tridesetih letih, štirje moški v tridesetih ter en otrok," je kamerunsko ministrstvo za zdravje zapisalo v sporočilu za javnost.

Dodalo je, da so žrtve "nemudoma prepeljali" v reševalnih vozilih, vendar je "huda prometna gneča upočasnila prevoz".

Tekma je bila kljub tragediji odigrana, Kamerun je zmagal z 2:1 in se tako uvrstil v četrtfinale.

Kamerun | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.