Šport > Nogomet
586 ogledov

Prvi poraz po 35 tekmah in neverjetna napaka vratarja

Nicolas Pepe Profimedia
Slonokoščena obala v izdihljajih srečanja brez zmage.

Na 33. afriškem prvenstvu je Slonokoščena obala v zadnjih minutah ostala brez zmage v skupini E proti Sierri Leone (2:2), medtem ko je Alžirijo presenetila Ekvatorialna Gvineja, ki je slavila z 1:0. Tunizija je v skupini F visoko ugnala Mavretanijo.

Slonokoščena obala je bila na dobri poti do drugega kompleta treh točk, a je moštvo Patrica Beaumella presenetil Alhaji Kamara v 93. minuti. Slonokoščena obala je imela precej več od igre, zvezdniška ekipa pa je prek Francka Kessieja zapravila tudi enajstmetrovko v 12. minuti prvega polčasa.

Nato je Sebastien Haller vendarle poskrbel za vodstvo v 25. minuti, v 55. pa je izenačil Musa Noah Kamara. Deset minut kasneje je favorizirano ekipo v vodstvo z 2:1 popeljal Nicolas Pepe, članArsenala je bil kasneje izbran za igralca tekme. A Pepe in kolegi so na koncu ostali brez treh točk. Kazen za zapravljene priložnosti je prišla v 93. minuti, ko je vratar Badra Ali Sangare storil komično napako in izgubil žogo, v nadaljevanju pa je Kamara zadel za delitev plena. Čuvaj mreže se je pri svojem posredovanju tudi poškodoval, v vrata je moral branilec Serge Aurier.

Slonokoščena obala bo vseeno napredovala v osmino finala, na vrhu lestvice ima 4 točke, druga je s tremi točkami Ekvatorialna Gvineja. Ta je v večernem obračunu presenetila branilko naslova Alžirijo z 1:0. Edini zadetek na tekmi je dosegel Esteban Obiang v 70. minuti. Alžirija je tako na dnu z eno točko, dve pa ima Sierra Leone.

Alžirci so sicer lovili rekord Italije, ki je na mednarodnih tekmah zabeležila 37 zaporednih tekem brez poraza. Niz Alžirije je bil zdaj zaustavljen po 35 tekmah, nazadnje so izgubili 19. oktobra 2019.

Esteban Orozco Fernandez | Avtor: Profimedia Profimedia

V skupini F je Tunizija z visoko zmago storila velik korak k napredovanju v osmino finala. Potem ko je izgubila prvo tekmo proti Maliju (0:1), je tokrat povsem povozila Mavretanijo. Tunizijci so že v deveti minuti vodili z 2:0, potem ko sta zadela Hamza Mathlouthi in Wahbi Khazri. V drugem polčasu je Khazri zadel še enkrat, četrti gol pa je bil delo Seifeddina Jazirija. Ob koncu srečanja so Tunizijci prek Youssefa Msaknija zapravili še enajstmetrovko.

Na popoldanski tekmi sta se v tej skupini Gambija in Mali razšla brez zmagovalca (1:1). Malijce je v vodstvo popeljal Ibrahima Kone v 79. minuti, potem ko je izkoristil enajstmetrovko, z bele pike pa je v 90. minuti izenačil tudi Musa Barrow.

Na lestvici imata Mali in Gambija po štiri točke, Tunizija ima tri, Mavretanija pa je na dnu brez točk in brez možnosti za napredovanje.

Iz šestih skupin bosta v osmino finala napredovali najboljši dve reprezentanci ter še štiri najboljše tretjeuvrščene izbrane vrste.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.