Šport > Nogomet
665 ogledov

Najstnik z rekordom poskrbel za zmago galskih petelinov

kylian mbappe
Francozi so prišli še do druge zmage.

Francoska nogometna reprezentanca je v 2. krogu svetovnega prvenstva v Rusiji v Jekaterinburgu premagala Peru z 1:0 (1:0). Edini gol na tekmi je dosegel Kylian Mbappe v 34. minuti. Na prvi današnji tekmi skupine C sta se Danska in Avstralija v razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).

Francozi in Perujci so doslej odigrali le eno medsebojno tekmo. Davnega aprila 1982 jo je dobil Peru z 1:0. Če bi bil takšen razplet tudi danes, bi Južnoameričani ostali v boju za osmino finala. Toda zgodilo se je nasprotno. Z 1:0 in golom Mbappeja so zmagali Francozi, se utrdili na prvem mestu skupine C, se prebili med najboljših 16 v Rusiji in hkrati Peruju pokopali upe za napredovanje.

Čeprav je bil Peru v prvem polčasu večinoma bolj ali manj enakovreden Francozom in si v 31. minuti tudi priigral lepo priložnost prek Paola Guerrera, čigar strel iz bližine malce z leve strani je obranil Hugo Lloris (ta je igral stotič za Francijo), pa so bili Francozi precej konkretnejši pri svojih napadih in si priigrali več lepših priložnosti, v 34. minuti pa so tudi povedli.

Takrat je Paul Pogba lepo podal v kazenski prostor do Olivierja Girouda, ki je malce z leve poskusil s strelom, Pedro Gallese je žogo preusmeril, a le do Kyliana Mbappeja, ki jo je poslal v prazno mrežo. Zvezdnik PSG je tako z 19 leti in 183 dnevi postal najmlajši francoski nogometaš z golom na SP ali EP. Pred tem je bil to David Trezeguet z dobrimi 20 leti.

Sicer pa je bil Mbappe v ugodnem položaju tudi v 33. minuti, a je s peto zgrešil žogo. Med bolj nevarnimi je bil tudi Antoine Griezmann, ki je poskusil v 11., 16., ko mu je strel iz prve obranil Gallese, in v 43. minuti, ko je streljal iz bližine, spet pa je bil na mestu perujski vratar. Pri Francozih sta v prvem polčasu nase opozorila še Pogba v 12., ko je od daleč za malo zgrešil cilj, in Raphael Varane, ki je po kotu z glavo žogo prav tako poslal mimo vrat.

V 50. minuti so bili blizu svojemu zadetku Perujci, ko je z več kot 20 metrov sprožil Pedro Aquino, a zadel vratnico, v 61. pa je previsoko meril Andre Carillo, tako kot tudi Luis Advincula nekaj minut pozneje. V 74. minuti je z volejem le zunanji del mreže zadel Jefferson Farfan.

Francozi v drugem polčasu praktično niso bili nevarni, le v 82. minuti je Ousmane Dembele s 15 metrov zgrešil vrata za dober meter, Blaise Matuidi pa je bil podobno "natančen" v drugi minuti sodniškega dodatka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice