Šport > Nogomet
20 ogledov

Največje romanje vijoličnih navijačev

maribor dinamo navijači viole Saša Despot
Po Zagrebu in Londonu je ekipo Maribora v češkem mestu nogometa, hokeja na ledu in piva spremlja največ navijačev na dosedanjih evropskih tekmah. Skupno 800!

Na spletni strani slovenskih nogometnih prvakov so zapisali, da je bil češki Plzeň po zaslugi mariborskih navijačev, ki so napolnili glavni trg in mestne ulice, v torek obarvan v vijoličasto barvo. Tolikšne podpore – razen na gostovanju v Zagrebu in Londonu – vijoličasti na evropskih tekmah še niso imeli.

Med 11.700 navijači na polnih tribunah stadiona Viktorie v Plzňu je bilo namreč tudi 800 mariborskih navijačev, ki so na Češko prispeli z avtobusi, kombiji in osebnimi avtomobili ter zasedli parkirne prostore okoli Doosan Arene.

Velika navijaška povorka je krenila od doma že ob 3. uri zjutraj, tako da so bili na Češkem dovolj zgodaj, da so mestne ulice obarvali v vijoličasto. Slovenske prvake niso prišli podpirat le Mariborčani, temveč so avtobuse so polnile tudi vijol'čne bazne postaje v Slovenskih Konjicah, Dravskem Dvoru, na Ptuju, pridruževali so se potniki iz Gornje Radgone, Radelj ob Dravi ...

Nogometaš Maribora Mitja Viler je po tekmi pohvalil mariborske navijače, ki so pripotovali na Češko in glasno vzpodbujali svoje ljubljence. "Naj si pogledajo na Youtubu, kako se navija v Mariboru, da se malo pripravijo. To kar so ti iz Plzna naredili je podobno gledališču. Viole so jih preglasile. Mi smo zmagali v tem navijaškem dvoboju. Mislim, da cela Slovenija diha z nami, ker so lahko vsi videli, kako lepo igramo, kako dobro igramo. Mislim, da je lahko Slovenija in predvsem Maribor optimističen."

Kakšno bo vzdušje šele na povratni tekmi v Ljudskem vrtu prihodnjo sredo?

Komentarjev 1
  • vico 10:47 21.avgust 2013.

    buce.da vas ni sram bedniki