Šport > Nogomet
3 ogledov

Čehi: Sprejemljiv rezultat

Michal Duris EPA
"2:1 ali 3:1 sta zelo različna rezultata. Matematično gledano so se nam možnosti za Ligo prvakov v 90. minuti zelo izboljšale," je po tekmi dejal junak v vrstah Viktorie Plzňa, Slovak Michal Duris, ki je Mariboru v izdihljajih tekme zabil tretji gol.

"Maribor se je pokazal za zahtevnega nasprotnika, kar smo vedeli že pred tekmo. Vedeli smo, da so zelo močni na sredini igrišča, kjer imajo odlične nogometaše. Mislim, da smo se dobro pripravili na tekmo," je po zmagi s 3:1 nad Mariborom na prvi tekmi zadnjega kroga kvalifikacij Lige prvakov dejal Vladimir Darida, ki je Čehom v 58. minuti zagotovil vodstvo z 2:0.

23-letni nadarjeni vezist, ki je na nogometni tržnici vreden kar sedem milijonov evrov, je dodal: "Res škoda, da smo dobili gol doma, po drugi strani pa smo lahko zadovoljni, da smo dosegli še tretjega, ki pomeni sprejemljiv rezultat za nas in lažjo pot na povratno tekmo v Slovenijo. Če bi imeli le gol prednosti, bi bila zgodba v Mariboru drugačna, kljub temu pa si tudi s tem rezultatom še nismo zagotovili napredovanja. To je bil le prvi polčas."

Darida meni, da z dvema goloma naskoka v Maribor odhajajo kot rahel favorit za uvrstitev v Ligo prvakov, a navijače opozarja: "Nasprotnika ne smemo podcenjevati. Pokazali so, da so dobri. Če bomo pokazali predstavo iz drugega polčasa, bi si morali zagotoviti Ligo prvakov."

Komentarjev 1
  • vico 13:18 22.avgust 2013.

    tudi v SLO.imate fene...gremo uligo prvaka