Šport > Nogomet
9 ogledov

Čačić: Odločalo se bo v Mariboru

maribor zavrč prva liga slovensko prvenstvo tavares cvijanović rajčević Nino Verdnik
Mariborske nogometaše v torek čaka prva tekma četrtega kroga kvalifikacij za Ligo prvakov, nasproti jim bo stala Viktoria Plzen.

Maribor je na petkovi tekmi državnega prvenstva s 5:1 odpravil Celjane in nakazal, da je ekipa odlično razpoložena za češke tekmece.

"Vedno je dobro zmagati. Ko zmagaš, to dvigne moralo ekipe. Čaka nas težka tekma, a nič lažja ne bo za domače. Ne bomo mogli računati na Željka Filipovića in najverjetneje Arghusa, z Aleksandrom Rajčevićem bo verjetno vse v redu. Videli bomo, v kakšnem stanju bomo. A tisti, ki so zdravi, dajejo slutiti, da zmoremo in da bomo poskušali prvo tekmo dobiti. V Mariboru se bo odločalo, kdo gre v Ligo prvakov," je pred prvo tekmo prepričan trener Maribora Ante Čačić.

Proti Celju so varčevali z močmi

Optimistično je razpoložen tudi vratar Jasmin Handanović. "Malo drugače smo se postavili zadnje pol ure, igrali smo malo drugače. Poskušali smo neke stvari. Ni lahko vseh 90 minut v vsakem napadu dati gol in vsak napad ubraniti. Vse je pozitivno, nobenega problema. Zadnjih deset minut je plod podzavestnega razmišljanja o Viktorii," je povedal izkušeni vratar in ob tem dodal, da so na tekmi s Celjem v zaključku poskušali prihraniti nekaj moči za Čehe.

Plzenčani so lani igrali v Evropski ligi, kjer so se prebili do osmine finala, pred dvema letoma pa so igrali v Ligi prvakov. Tam so igrali v skupini z Barcelono, Milanom in Bate Borisovom ter osvojili tretje mesto. Tako kot Maribor so se kvalifikacijam letos pridružili v drugem predkrogu. "Pričakujemo težko tekme glede na njihove prejšnje rezultate v evropskih tekmovanjih," je prepričan Handanović, ki se zaveda, da je Plzen ekipa, ki igra napadalen nogomet in daje veliko golov. "Ne bom govoril o možnostih. Vem, da gremo iskat pozitiven rezultat, živ rezultat za povratno tekmo v Mariboru," je zaključil izkušeni slovenski vratar.

Čačić ima sicer nekaj težav v obrambni vrsti, saj je Rajčević na zadnji tekmi s Celjem dobil udarec v gleženj, a je Hrvat prepričan, da bo steber zadnje vrste pripravljen na tekmo. Pod vprašajem je nastop Brazilca Arghusa in Dejana Mezge, ki še nista okrevala po poškodbi, Željko Filipović pa bo manjkal zaradi treh rumenih kartonov.

Komentarjev 1
  • stooo 15:35 19.avgust 2013.

    http://www.powerplaymanager.com/r773870Odlicna zastonj on-line igra, kjer se lahko preizkusis kot manager v hokeju,nogometu in rokometu. Kasneje bo mozno igrati tudi kosarko, F1, odbojko,...V igri imas enake moznosti zmagovanja kot igralci, ki vlagajo denar. Kar je prava redkost.