Šport > Nogomet
31 ogledov

Matavž zabil Milanu za remi

Lennon Celtic novinarska konferenca mobitel telefon žena novinar
1/15
Youtube
Na sporedu so bile prve tekme zadnjega predkola Lige prvakov. Kazahstanski Šahtar je doma presenetljivo ugnal Celtic (2:0). PSV je z golom Tima Matavža doma remiziral proti Milanu. Lyon in Paços de Ferreira sta na robu izpada.

V torek so bile ob obračunu našega Maribora, ki je izgubil pri češki Viktorii (1:3), na sporedu še tri večerne tekme. Največ pozornosti je bilo posvečeno obračunu na stadionu Philips v Eindhovnu, kjer je PSV našega Tima Matavža gostil AC Milan.

Srečanje so agresivneje začeli Nizozemci in v uvodnih minutah smo videli dva strela slovenskega reprezentanta. Prvi je zletel mimo gola, drugega pa je Christian Abbiati odbil. Pobudo domačih pa je v 15. minuti z golom z glavo po podaji Ignazia Abateja prekinil Stephan El Shaarawy. Do konca polčasa sta obe ekipi zadeli okvir vrat, za goste Mario Balotelli, za domače pa Adam Maher. Vodstvu Rossonerov ob polčasu bi težko rekli zasluženo, saj so varovanci Phillipa Cocuja več napadali.

Na začetku drugega polčasa je dve priložnosti za povišanje vodstva zapravil El Shaarawy, neučinkovitost "Il Faraoneja" pa je v 61. minuti kaznoval Matavž. Jeffrey Bruma je sprožil z razdalje, Abbiati je malce nespretno odbil, na odbito žogo pa je priletel Tim in z glavo izenačil. Po tem zadetku je Karim Rekik zapravil še eno izjemno priložnost za PSV, v zadnjih minutah pa so grešili tudi Milančani in srečanje se je končalo z remijem (1:1). 

Lyon potopil nekdanji navijač

V Lyonu so bolje začeli gostje in Carlos Vela je za Real Sociedad že v 12. minuti zadel vratnico. Pet minut pozneje je Mehičan asistiral Francozu Antoinu Griezmannu, sicer v mladosti navijaču Lyona, ki je s prekrasnimi škarjicami zabil za vodstvo Baskov.

Zaostanek je prebudil domače in po akciji Alexandra Lacazetta in Yoanna Gourcuffa ter strelu slednjega se je izkazal vratar Claudio Bravo. Na začetku drugega polčasa je Maxime Gonalons meril mimo gola po predložku Goucuffa, to pa se je Francozom hitro maščevalo. Po preprosti akciji je Griezmann odložil žogo za Harisa Seferovića, švicarski reprezentant pa je z okrog 25 metrov s polvolejem matiral Anthonyja Lopesa.

V zaključku so gostitelji vse stavili v napad. Gonalons je z glavo po še eni podaji Gourcuffa zadel prečko, vse več napadov pa se je razbijalo ob strnjeni obrambi Sociedada. V 75. minuti je moral zaradi drugega rumenega kartona na tribuno še Milan Biševac in upov Lyona je bilo konec. Na koncu je Vela zapravil še eno priložnost, toda na Anoeti bodo Baski prihodnjo sredo vseeno branili veliko prednost (2:0).

Pacos Zenit Širokov Liga prvakov 4. predkolo | Avtor: EPA EPA
Rusi premočni za Ferreiro

Portugalska Paços de Ferreira je že doma zapravila vse upe na Ligo prvakov, Zenit iz Sankt Petersburga je visoko slavil (4:1).

Junak tekme je bil Roman Širokov, ki je kar trikrat premagal domačega čuvaja mreže, Rusi so zmago potrdili z dvema goloma v izdihljajih srečanja.

Kazahstanci na pragu raja

Prva izmed tekem 4. predkola za Ligo prvakov je postregla s presenečenjem. V Astani je kazahstanski Šahtar iz Karagandija nepričakovano premagal škotski Celtic (2:0). Tako bodo imeli Hoops prihodnjo sredo zelo težko nalogo, če bodo hoteli obrniti skupni izid v svojo korist.

Za Kazahstance, ki niso igrali na svojem stadionu, pač pa na modernem objektu v prestolnici, je pred 20.000 gledalci prvi zadel Andrej Finončenko, ki je iz bližine v mrežo preusmeril dolgo podajo iz avta, ki jo je prispeval Nikola Vasiljevič. V prvem polčasu so gostje zadeli prečko, a tudi domači niso bili nenevarni.

Drugi polčas so bolje začeli Škoti, toda kar tri ugodne situacije za izenačenje so splavale po vodi. To se je varovancem Neila Lennona maščevalo in v 77. minuti je za še lepšo popotnico pred potjo v Glasgow poskrbel Sergej Kižničenko, slednji je z glavo ugnal Fraserja Forsterja.

Liga prvakov, 4. predkolo (prve tekme):

Prvaki

Šahtar Karagandi : Celtic 2:0 (1:0)
Finončenko (12), Hižničenko (77)

Viktoria Plzeň : Maribor 3:1 (1:0)
Čišovsky (8), Darida (58), Duris (90); Mejač (66)

Sreda ob 20.45
Dinamo Zagreb - Austria Dunaj
Ludogorec - Basel
Steaua - Legia Varšava

Neprvaki

Lyon : Real Sociedad 0:2 (0:1)
Griezmann (17), Seferović (50)
RK: Biševac (75/Lyon)

Paços de Ferreira : Zenit 1:4 (0:1)
Leăo (58); Širokov (27, 60, 90), Degra (86/ag)

PSV Eindhoven : AC Milan 1:1 (0:1)
Matavž (61); El Shaarawy (15)
Tim Matavž (PSV) je igral do 76. minute.

Sreda ob 20.45
Schalke 04 - Paok
Fenerbahçe - Arsenal

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.