Šport > Nogomet
27 ogledov

Izpad Željezničarja, katastrofa Sutjeske

Vardar Steaua Liga prvakov Skopje Filip II. EPA
Po drugem predkolu Lige prvakov so se med drugimi poslovili tudi prvaki Črne gore, Makedonije in BiH. Zagrebški Dinamo kljub zmagi ni navdušil.

Največje presenečenje je pripravil kazahstanski Šahtar, ki je doma še v drugo premagal BATE iz Borisova. Tudi v Karagandi so "rudarji", tako kot v Belorusiji, "traktoriste" ugnali z minimalnim izidom.

Črnogorski prvak Sutjeska si je v Tiraspolu proti Šerifu priigrala lepo izhodišče za napredovanje (1:1), toda v Nikšiću so domači povsem pogoreli. Moldavci so vodili že po prvem polčasu, ko pa je Ricardinho na začetku drugega dela zabil za 2:0, se je igra Sutjeske povsem sesula in v domači mreži je na koncu odjeknila petarda.

Na Maksimiru spet žvižgi

Šerif se bo v 3. predkolu pomeril z zagrebškim Dinamom, ki je še v drugo premagal luksemburško Folo. Toda za razliko od prve tekme se "modri" tokrat niso pretirano izkazali, maloštevilni gledalci na stadionu Maksimir so jim že v neprepričljivem prvem delu začeli žvižgati.

Bunker gostov je v 78. minuti z enajstmetrovke le prebil Andrej Kramarić, ki je po dveh prvenstvenih golih Zadru pretekli konec tedna tako potrdil dobro strelsko formo. Omeniti velja še, da je prav moldavski prvak leta 2010 Zagrebčane izločil iz predtekmovanja Lige prvakov, medtem ko so serijski hrvaški prvaki v zadnjih dveh sezonah bili del evropske nogometne elite.

Makedonec zabil svojim

Škotski Celtic se je tudi v drugo poigral s sosedi s Severne Irske, Cliftonville je tokrat padel z 2:0. Gola za Kelte sta dosegla Efe Ambrose v prvem in Giorgios Samaras v drugem polčasu. Škoti so napredovali s skupnim izidom 5:0. 

Vardar Steaua Liga prvakov Skopje Filip II. | Avtor: EPA EPA
Skopski Vardar se je od realnih ambicij po napredovanju poslovil že po obračunu v Bukarešti, ki ga je Steaua dobila s 3:0. Kljub spodbudni igri na stadionu Filip II. pa makedonski prvaki tudi tokrat niso uspeli ugnati Romunov, ki so slavili z 2:1.

Gostujočo Steauo je v vodstvo povedel prav igralec makedonskega rodu z avstralskim državljanstvom Daniel Georgievski in tako praktično že odločil potnika v 3. predkolo. Ob koncu prvega polčasa je izenačil Darko Kostevski, zmago gostov pa je zapečatil branilec Alexandru Bourceanu. Domačini sicer niso igrali slabo, a nekdanji evropski prvaki so obračun zlahka držali pod kontrolo. Makedonci so si večino možnosti za nadaljevanje v mednarodnih tekmovanjih namreč zapravili z zelo slabimi prvimi 45 minutami v Bukarešti.

Željezničarju ni uspelo

Veliko si je pred povratno tekmo proti Viktorii obetal sarajevski Željezničar, ki je v Plzňu izgubil s 4:3. Moštvo z Grbavice je katastrofalno začelo tekmo, že v 5. minuti je Čehe v vodstvo povedel Tomas Wagner. Obeti so se za prvake BiH spet izboljšali v 20. minuti, ko je direkten rdeči karton prejel Václav Procházka.

Toda deset minut kasneje je Milan Petrzela podvojil prednost gostov. V 45. minuti je upanje za Sarajevčane spet obudil Nermin Jamak, toda Čehi so v drugem delu vzdržali pritisk domačih in se veselili napredovanja.

Liga prvakov, 2. predkolo (povratne tekme):

ŠAHTAR KARAGANDA : BATE Borisov 1:0 (0:0)  /1:0/
Zenkovič (82)
Krivets (BATE) je v 68. minuti zapravil enajstmetrovko.

Sutjeska Nikšić : ŠERIF TIRASPOL 0:5 (0:1)  /1:1/
Cadu (14), Ricardinho (47), Fernando (51, 65), Skripčenko (86)
RK: Bečelić (69/Sutjeska)

DINAMO ZAGREB : Fola Esch 1:0 (0:0)  /5:0/
Kramarić (78/11m)

Vardar Skopje : STEAUA BUKAREŠTA 1:2 (1:1)  /0:3/
Kostovski (45); Georgievski (23), Bourceanu (72)

Željezničar Sarajevo : VIKTORIA PLZEN 1:2 (1:2)  /3:4/
Jamak (45); Wagner (5), Petrzela (30)
RK: Procházka (Viktoria/20)

GLASGOW CELTIC : Cliftonville 2:0 (1:0)  /3:0/
Ambrose (16), Samaras (70)

Daugava Daugavpils : ELFSBORG 0:4 (0:1)  /1:7/
NOMME KALJU : HJK Helsinki 2:1 (2:0)  /0:0/
MOLDE : Sligo Rovers 2:0 (1:0)  /1:0/
EB/Streymur : DINAMO TBILISI 1:3 (1:2)  /1:6/
SKENDERBEU KORCA : Nefči Baku 1:0* (0:0)  /0:0/
MACCABI TEL-AVIV : Gyor 2:1 (1:0)  /2:0/
HAFNARFJÖRDUR : Ekranas Panevezys 2:1 (1:1)  /1:0/

Sreda ob 19.30
Ludogorec Razgrad - Slovan Bratislava  /1:2/

ob 20.00
Maribor - Birkirkara  /0:0/

ob 20.45
Legia Varšava - The New Saints  /3:1/
Partizan Beograd - Širak Gjumri  /1:1/

* - po podaljšku
/X:Y/ - izid prve tekme
AB - ekipa, ki je napredovala

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.