Šport > Nogomet
20 ogledov

Nasmejan po zaigranem prekršku

david luiz chelsea nasmešek Youtube
V 89. minuti derbija angleške Premier lige med Manchester Unitedom in Chelseajem, je moral zaradi rdečega kartona igrišče zapustiti Rafael. Brazilec je storil prekršek nad Davidom Luizom, branilec Chelseaja pa se je po teatralnem padcu škodoželjno nasmejal.

Chelsea je v 36. kolu angleške Premier lige gostoval na Old Traffordu in po zaslugi zadetka v 87. minuti vknjižil nove tri točke v lovu na uvrstitev v naslednjo sezono Lige prvakov. Po strelu Juana Mate se je žoga nesrečno odbila od Phila Jonesa in United se je tri minute pred koncem rednega dela znašel v zaostanku.

V veliki želji, da bi dosegli izenačujoči zadetek, je Rafael storil prekršek nad Davidom Luizom, čeprav je bil slednji tisti, ki si je najprej pomagal s komolcem. Luiz je padel po tleh, sodnik Howard Webb pa je nogometašu Manchester Uniteda pokazal rdeči karton. United z igralcem manj do konca ni več uspel spreobrniti rezultata.

Ferguson: ''Smejal se je. To je slabo''

Trener rdečih vragov Sir Alex Ferguson je po tekmi ostro napadel vedenje nogometaša Chelseaja, ki se je po padcu po tleh zadovoljno nasmehnil. ''Sodnik je nasedel Luizovem valjanju po tleh. Ali bo kaj storil glede tega? Močno dvomim. Ko nogometaš vrne udarec, dobi kazen. Luiz se je valjal po tleh,'' je povedal Ferguson, ki si je z Unitedom že predčasno zagotovil 20. naslov angleških prvakov.

''Rafael mu je vrnil, vendar je bilo jasno, da ga je Luiz dvakrat udaril s komolcem, potem pa se valja po tleh in s tem prepriča sodnika. Smejal se je. To je slabo. Kakšen profesionalec je to? Vedno je isto. Nogometaš, ki vrne udarec, vedno dobi višjo kazen. Rafael je naredil napako. Ne bi rekel, da je šlo za nasilno vedenje. Sodnik sploh ni videl prekrška. Sodil je po tem, da se Luiz valja po tleh in to ga je prepričalo, da gre za rdeči karton,'' je besnel Ferguson.

Komentarjev 1
  • YaKo 18:19 06.maj 2013.

    zato pa ne gledam fuzbala. Poleg tega pa to sploh ni več šport.