Šport > Nogomet
23 ogledov

"Navijač Barçe" Rooney sanja o prestopu

Rooney Busquets Adriano Afellay Barcelona Manchester United finale Liga prvakov EPA
Prihodnost angleškega napadalca Wayna Rooneyja pri Manchester Unitedu bo očitno glavna zgodba poletja. Špekulacije o njegovem odhodu z Old Trafforda so se še okrepile po torkovi tekmi Lige prvakov, ki jo je proti Real Madridu začel na klopi. Dnevnik Daily Star poroča, da Rooney sanja o prestopu k Barceloni.

Angleški mediji vse od torkove tekme Lige prvakov med Manchester Unitedom in Real Madridom namigujejo, da bi napadalec Uniteda Wayne Rooney kaj lahko zapustil rdeče vrage, potem ko ga je trener Sir Alex Ferguson nepričakovano pustil zgolj na klopi za eno največjih tekem zadnjih let. Otoški mediji so prepričani, da je situacija z Rooneyjem identična tisti Davida Beckhama, ki ga je Ferguson (kakšno naključje!) prav tako pustil na klopi za tekmo z istim nasprotnikom, Real Madridom, kamor je Beckham ob koncu sezone 2002/03 tudi prestopil.

Ferguson naj bi bil razočaran nad dejstvom, da njegov napadalec, ki ga je leta 2010 komaj zadržal v klubu, ni sposoben držati vrhunske forme. Škotski trener protestno ni prišel na novinarsko konferenco po torkovem izpadu proti Realu, se je pa v petek pojavil pred mediji za tekmo pokala FA proti Chelseaju. Ferguson je zatrdil, da Rooney ne odhaja nikamor, in da bo pri Unitedu tudi naslednjo sezono.

Ferguson: "Med nama ni težav"

"Tukaj bo tudi naslednje leto, imate mojo besedo," je bil jasen Ferguson. "Med mano in Waynom Rooneyjem ni nikakršnih težav. Namigovanja, da ne govoriva, nimajo smisla. Povsem je razumel razloge (da je začel na klopi proti Realu, op. a.). Taktično smo zadeli. To nam ne uspe vedno, toda v torek nam je. Ni nikakršnih težav z igralcem in v nedeljo bo igral. V postavo nisem vključil Šindžija Kagava, potem ko je zabil hat-trick. Mislil sem, da bom več kritik dobil ravno zaradi tega."

Tabloid Daily Star je isti dan pročal, da se je ob morebitnem odhodu Rooney odločil, da si želi igrati za Barcelono. Angleški reprezentant je že večkrat spregovoril o svojem občudovanju do katalonskega giganta, ki mu je ob zmagi nad Realom (5:0) pred leti po lastnih besedah namenil stoječe ovacije v domači dnevni sobi.

"Samo čas bo povedal, če bo Wayne zapustil United ob koncu sezone, če pa se to zgodi, potem bi zelo rad šel v Barcelono," je za Daily Star dejal neimenovani vir. "Vseskozi jih spremlja in je velik navijač. Iz prve roke je izkusil, kako močni so, in je velik oboževalec njihovega sloga nogometa. Prepričan sem, da mu ponudb ne bi manjkalo, toda Barcelona je v njegovih očeh daleč pred vsemi."

Xavi: "Rooney je naš tip igralca"

Rooneyja in United je Barcelona premagala v dveh finalih Lige prvakov, leta 2009 v Rimu in dve leti kasneje na Wembleyju. Avgusta so se na spletu pojavile fotografije Rooneyjevega sina Kaija z dresom Lionela Messija. Poleg Messija, ki je nedavno pohvalil Rooneyja in Garetha Bala, je o Angležu z izbranimi besedami pred časom govoril tudi Xavi Hernández.

"Rooney je neverjeten, lahko bi igral za Barcelono. Ampak preden si ljudje začnejo predstavljati naslove, kot so 'Xavi je rekel, da se bo Rooney pridružil Barceloni', čeprav bi mi bilo to zelo všeč, mislim reči, da je naš tip igralca," je za Guardian povedal Xavi.

Komentarjev 1
  • bojovi 20:59 08.marec 2013.

    Tale članek kar brišite, SAF je že rekel da so to samo neumnosti, tale Barca fan pa naj se briga za svojo Barco pa pusti druge, ker nima pojma. GGMU!