Šport > Nogomet
2256 ogledov

Navijač umrl, ko so njegovi, med njimi tudi Slovenec, v 94. minuti zabili gol

Fenerbahce Epa
Veliki derbi turškega nogometa se je končal s tragedijo.

V derbiju 13. kroga turškega prvenstva sta se pomerila velika carigrajska mestna tekmeca Fenerbahče in Galatasaray, klub slovenskega reprezentanta Mihe Zajca pa je z golom v 94. minuti prišel do zmage z 2:1. Razburljiv zaključek dvoboja pa se je za usodno končal za enega izmed navijačev Fenerbahčeja.

Šestdesetletni Ahmet Uysal je tekmo spremljal v enem izmed lokalov, ob zadetku pa mu je postalo slabo, umrl je zaradi srčne kapi. "Bil je tako fanatičen navijač, da je imel na svoji hiši grb Fenerbahčeja in turško zastavo. Tekma je bila zelo razburljiva. Ko je Fenerbahče, ki ga je imel tako rad, zabil gol, moj stric vsega skupaj ni prenesel in se je zrušil na tla. Odpeljali smo ga v bolnišnico, kjer pa mu niso več mogli pomagati. Naša bolečina je neizmerna," je za turške medije izjavil nečak Ercan Uysal.

Pri Fenerbahčeju je celotno tekmo odigral tudi Zajc. Galatasaray je sicer povedel v 16. minuti tekme, a je nato še v prvem polčasu izenačil nekdanji nemški reprezentant Mesut Özil, zmagoviti gol pa je zabil Portugalec Miguel Crespo. Fener je do zmage prišel celo z igralcem manj, v 82. minuti je bil zaradi drugega rumena kartona izključen Marcel Tisserand.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.