Šport > Nogomet
1665 ogledov

Navijač vdrl na zelenico in pretepel vratarja, aretiran za poskus umora

turška liga Profimedia
Mestni derbi v Izmirju je bil prekinjen že v 22. minuti.

Eden izmed bolj vročih derbijev v Turčiji je mestni dvoboj v Izmirju, kjer se merita nogometna kluba Göztepe in Altay, tudi tokrat pa se je dvoboj končal vse prej kot miroljubno. Pridržanih je bilo 21 oseb, po napadu na vratarja Altayja Ozana Evrima Özença, pa je bila tekma prekinjena.

Neredi na stadionu Gürsel Aksel so se začeli v 19. minuti, ko so navijači Altaya med pristaše Göztepeja vrgli pirotehnična sredstva, eden izmed slednjih pa je bil resneje poškodovan. Na zelenico je pripeljalo reševalno vozilo, medicinsko osebje pa je pomagalo poškodovancu.

Pri tem so  njihovo početje opazovali nogometaši obeh moštev, med njimi tudi vratar Altayja. A do tega je nato pritekel eden izmed pristašev Göztepeja in ga napadel s palico, ki je namenjena za kotno zastavico. Čuvaja mreže je napad povsem presenetil, saj ga je napadalec napadel s hrbta, pri tem ga je z vso silo udaril po glavi. 

Nasilneža so nato zustavili in aretirali, grozi mu kazen za 'poskus umora'. Tekma je bila dokončno prekinjena.

Vratar je zaradi poškodbe glave noč prebil v bolnišnici, naslednji dan pa jo je lahko zapustil. Slabše jo je odnesel navijač Mehmet Çakir, ki ga je zadela raketa, potrebno ga je bilo takoj operirati. 

turška liga | Avtor: Profimedia Profimedia

"To je bil atentat na ugled turškega športa," sta po dogodkih skupno izjavo podala oba kluba in nadaljevala: "Navijače obeh klubov pozivamo, da ostanejo mirni. Vso zadevo bomo preučili in kaznovali kriminalce, ki so bili vpleteni v incident. Želimo si, da bi ta dogodek poskrbel za točko preobrata v turškem športu."

Med enaidvajseterico aretiranih sta bila sicer tudi voznika reševalnega avtomobila. Ta sta v svojem vozilu na stadion pretihotapila pirotehnična sredstva in jih nato razdelila med navijače Altayja.

 
Komentarjev 1
  • Kmodri 21:43 29.november 2022.

    Tragikomedija in Turki kot Turki! Čeprav imam jaz z njimi dobre odnose.