Šport > Nogomet
10 ogledov

Navijače Maribora napadli iz zasede

maribor željezničar pretep navijačev sarajevo Dnevni avaz
Slovenski šampioni iz Maribora so v sporočilu za javnost zavrnili očitke, da so njihovi navijači pred tekmo proti Željezničarju v Sarajevu zanetili pretep z žaljivim vzklikanjem. Hkrati pa so dodali, da so ob povratku organizirano skupino njihovih navijačev napadli iz zasede.

Dan po tekmi drugega predkola kvalifikacij za Ligo prvakov med sarajevskim Željezničarjem in Mariborom, ko je Maribor s skupnim izidom 6:2 napredoval v naslednje predkolo, so se v štajerskem klubu odzvali na dogodke ob tekmi, povezane z navijači. Svoje privržence so pohvalili in zanikali žaljive vzklike pred tekmo, o katerih so poročali nekateri mediji.

V mariborskem klubu so v sporočilu za javnost zapisali, da so vzpostavili odličen odnos s sarajevskim Željezničarjem, a je nato temno senco na dogodek vrglo dogajanje izven stadiona, predvsem tisti po končani tekmi, ki si po mnenju NK Maribor zaslužijo ostro obsodbo.

Kot najhujši incident so izpostavili vrnitev organizirane skupine navijačev Maribora, ki so jih kljub policijskemu spremstvu v Zenici napadli iz zasede ob cesti. Pri tem je bilo poškodovanih šest avtobusov, v prvih poročilih pa ni podatkov o telesnih poškodbah potnikov. "Sočustvujemo z vsemi našimi privrženci, ki so se odločili za pot v Sarajevo, se izkazali z neizmerno predanostjo in s podporo moštvu v športnem duhu, žal pa so ob vrnitvi morali preživljati neprijetne trenutke," so v sporočilu za javnost zapisali v klubu.

Navedli so tudi podatke sarajevske policije, da so imeli opravka z zgledno skupino; med več kot 500 navijači v sektorju, namenjenem privržencem Maribora, niso zabeležili nobenega incidenta. Poudarili so tudi, da sarajevska policija ob incidentu pred tekmo v središču mesta ni zabeležila žaljivega vzklikanja mariborskih navijačev na nacionalni osnovi, ter pomoč skupine navijačev Viol policistom v njihovem spremstvu, potem ko je njihovo vozilo doživelo prometno nesrečo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.