Šport > Nogomet
48 ogledov

Navijači Atlética povedali svoje

jan oblak atletico madrid trening EPA
Diego Simeone, trener Atlético Madrida, se je pri sestavi enajsterice za tekmo Lige prvakov z Bayerjem iz Leverkusna znašel pred veliko dilemo.

Slovenski reprezentačni vratar Jan Oblak je uspešno saniral poškodbo rame in s strani zdravniške službe dobil zeleno luč za vrnitev na nogometne zelenice.

Škofjeločan se je vrnil prej, kot je bilo načrtovano, pred nocojšnjim ''slovenskim'' obračunom Lige prvakov pa se poraja vprašanje, ali bo Oblak na tekmi z Bayerjem iz Leverkusna, katerega član je Kevin Kampl, dobil priložnost v vratih madridskega kluba?

Trener Atlética Diego Simeone je na tiskovni konferenci dejal, da bo končno odločitev sprejel v torek. ''Oblak je dobil zeleno luč zdravniške službe. Vsakodnevno trenira skupaj z ekipo. Tukaj je z Miguelom (Moyo, op. a.) in Andrejem (Moreiro, op. a.). V torek se bom odločil, kdo igra in kdo ne.''

Oblak bi moral po vsej logiki spet prevzeti položaj prvega čuvaja mreže, a dejstvo je, da je bil Moya v času njegove odsotnosti neporažen na vseh ligaških tekmah (La Liga), drži pa tudi, da je v povprečju prejel več golov kot slovenski vratar.

83 odstotkov vprašanih za Oblaka

Slovencu v prid govorijo rezultati ankete madridskega kluba, v kateri je kar 83 odstotkov sodelujočih odgovorilo, da bi moral proti Bayerju zaigrati naš reprezentant. ''Oblak je eden od Simeonovih najljubših igralcev in eden najboljših vratarjev na svetu,'' pred nocojšnjo tekmo še piše španska Marca.

Odločitev trenerja ne bo preprosta, saj Oblaku primanjkuje minutaže, Atlético pa si na gostovanju v BayAreni ne privoščiti napak, če si želi priigrati dobro izhodišče pred povratnim obračunom na Vicente Calderónu.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.