Šport > Nogomet
20 ogledov

Navijači Borussie in Bayerna bi napolnili osem Wembleyjev

navijači stadion sedeži Liverpool Everton pokal FA polfinale London Wembley EPA
Zanimanje za nemški finale nogometne lige prvakov med Bayernom iz Münchna in Borussio iz Dortmunda, ki bo 25. maja v Londonu, je tako veliko, da bi lahko navijači obeh klubov napolnili osem Wembleyjev

Angleški nacionalni stadion Wembley v Londonu po prenovi sprejme 90.000 gledalcev, cene vstopnic za finale Lige prvakov pa se gibljejo od 72 do 396 evrov. Do zdaj sta nemška kluba prejela 750.000 zahtevkov za vstopnice, Evropska nogometna zveza (Uefa) pa jih je vsakemu klubu namenila le po 25.000.

Vodstvo Borussie Dortmund je objavilo, da se je do zdaj za vstopnice prek spletne strani prijavilo 502.567 navijačev, rok za oddajo prošenj poteče šele v nedeljo. "To je povsem noro!" so še sporočili iz Borussie in dodali, da bodo z žrebom določili tistih 24.042 srečnežev, ki bodo lahko kupili vstopnice.

Bayern za zdaj še ni objavil uradnega podatka o tem, koliko navijačev si želi ogledati finale Lige prvakov, vendar pa je klub prejel zahtevke kar 3000 navijaških klubov z vsega sveta, tako da ocenjuje, da je številka večja od četrt milijona.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.