Šport > Nogomet
16 ogledov

Navijači ''križali'' Wengerja

arsene wenger liga prvakov EPA
Francoski strateg na klopi Arsenala je odgovornost za boleč poraz proti Monacu (1:3) prevzel nase in na svoje nogometaše. ''Bilo je grozno,'' je dejal Arsene Wenger.

Arsenal si je s porazom pred domačimi gledalci na londonskem stadionu Emirates (1:3) dodobra priprl vrata za vstop v naslednji krog tekmovanja, saj ima francoski prvoligaš po prvem srečanju dva gola prednosti, za nameček pa je še trikrat zabil v gosteh.

''Ušteli smo se z obeh vidikov. Nismo izkoristili svojih priložnosti, v obrambi pa smo igrali samomorilsko, saj smo pustili prostor pri drugem in tretjem zadetku. Ob polčasu smo vedeli, da moramo ostati zbrani in da si ob bogatih izkušnjah, ki jih imamo, tega ne moremo privoščiti. V tem pogledu je krivda na naši strani,'' se je s pepelom posul Wenger, ki ga je najbolj razočarala psihološka priprava varovancev.
''Mentalno nismo bili dovolj zbrani in plačali kazen. Ekipa je fizično zelo močna, vendar smo zapravili priložnosti. Na tem nivoju si tega ne moremo privoščiti. V obrambi nismo igrali na pravem nivoju, a bili smo psihološko šibki,'' je dodal francoski strateg.

Wengerja je najbolj razjezil tretji zadetek gostujoče ekipe, ki ga je v sodnikovem podaljšku zabil rezervist Yannick Ferreira Carrasco, ki je vstopil namesto Dimitarja Berbatova.

''Kako lahko pri rezultatu 2:1 in minuto pred koncem pustiš prazno celo polovico? To je težko razumeti. Dobro smo nadzorovali potek tekme, a s prvim strelom so dosegli zadetek. Vse jim je šlo na roko, prav tako pa je bilo razvidno, zakaj so se tako dobro odrezali v skupinskem delu. Fizično so zelo močni in dobro organizirani. Tekom obračuna niso popuščali, medtem ko mi smo,'' je dejal Wenger, o povratni tekmi pa: ''Naloga je gromozanska in tretji zadetek je vse skupaj še bolj otežil. Bomo videli, kaj lahko naredimo. Zelo sem razočaran, a v Ligi prvakov odloča dnevna forma in če nisi na tem nivoju polnih 90 minutih, si kaznovan. Čestitke Monacu, dobro so se borili,'' je zaključil Francoz.

Navijači besneli

Po porazu so bili razočarani tudi navijači londonskega velikana, ki kritizirajo trenerjeve strateške odločitve in ''neuporabnost'' Olivierja Girouda.

''Tam je napadalec Giroud. Čisto vseeno bi bilo, če bi ga prestavili v Madame Tussauds. Neuporaben je. Ne govorite mi, da je dober napadalec. On je napadalec vreden 10 milijonov. Če hočeš dobrega napadalca, potrebuješ 40 do 50 milijonov, ne pa da za 10 milijonov kupuješ takšno sranje,'' je povedal razjarjeni podpornik londonskega kluba.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.