Šport > Nogomet
24 ogledov

Navijači Nacionala osupnili svet

Nacional Montevideo največja zastava na svetu Youtube
Četrtkova tekma Cope Libertadores med urugvajskim Nacionalom in mehiško Toluco je imela prav poseben uvod. Domači navijači so namreč na ogled postavili največjo zastavo, kadarkoli videno na nogometnih stadionih.

Navijači Nacionala iz Montevidea so na svojem kultnem stadionu Centenario, tako kot vedno, pripravili fantastično vzdušje, toda tokrat so svoje udejstvovanje ponesli širom sveta, kot lahko vidite v zgornjem videu.

Urugvajci so namreč na stadionu razprostrli zastavo, ki se je širila prek kar treh 'ringov' legendarnega objekta. Zastava je visoka kar 50 metrov in dolga neverjetnih 600 metrov. Njeno ustvarjanje je trajalo več kot leto dni, projekt pa je financiralo več kot pet tisoč ljubiteljev Nacionala.

Prejšnji rekord so imeli navijači sosednjega Peñarola, katerih zastava je bila dolga 310 in široka 48 metrov. Tako je nov rekord pač še bolj sladek, saj so ga 'ukradli' sosedom.

Nacional je tekmo s Toluco sicer dobil z visokim rezultatom (4:0) in si tako že kolo pred koncem skupinskega dela zagotovil napredovanje v izločilne boje. Urugvajci so prvi z 10 točkami in imajo točko naskoka pred Boco Juniors (čeprav so domači derbi z rivali iz Buenos Airesa izgubili), ki je prav tako že v nadaljnem tekmovanju, saj je premagala kolumbijsko Barcelono.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.