Šport > Nogomet
127 ogledov

Navijači namesto na stadionu proslavljali na balkonih

Real Sociedad, Athletic Bilbao
1/8
Epa
Danes bi moral biti na sporedu zgodovinski nogometni dan za špansko pokrajino.

Baskovski nogometni navijači so se pred časom zavezali, da bodo kljub pandemiji novega koronavirusa, ki je zaustavila tudi nogomet, na svojih balkonih danes proslavljali zgodovinsko tekmo, ki je bila sicer preložena. Prvič v zgodovini bi se namreč v finalu španskega kraljevega pokala Copa del Rey pomerili dve baskovski moštvi, Atletic Bilbao in Real Sociedad.

Tekma bi morala biti na sporedu danes, več kot 50.000 navijačev pa bi pripotovalo na prizorišče finala pokala v Sevillo. Španski nogometni finale pokala so zaradi koronavirusne zdravstvene krize preložili minuli mesec in za zdaj novega datuma še niso določili.

Alexander Isak Debakla Šport Šok za Real Madrid in Barcelono, to se ni zgodilo že deset let

Navijači obeh klubov so zagnali spletno kampanjo Popeljimo finale na balkone. Tako v Bilbau kot San Sebastianu so navijači okrasili svoje balkone z zastavami, šali in drugimi navijaškimi rekviziti, ki so jih nameravali vzeti s seboj v Sevillo. Oboji so po vsakodnevnih ovacijah ob osmi uri zvečer, ki so namenjene v podporo španskim zdravstvenim delavcem v boju s covidom-19, zapeli klubsko himno.

Baskija, španska pokrajina, ima še vedno strogo karanteno, v Španiji so za zdaj našteli že več kot 20.000 žrtev virusa sars-cov-2. Oba baskovska kluba sta pripravila tudi skupni videoposnetek, ki se posveča bitki proti novemu koronavirusu in tudi želji obeh klubov, da nekoč tudi na igrišču odigrata zgodovinski finale.

Real Sociedad, Athletic Bilbao | Avtor: Epa Epa

"Kadarkoli bo že tekma, bo brez dvoma vrhunska," je dejal napadalec Athletica Aritz Aduriz, Asier Illarramendi iz Real Sociedada pa je dodal: "Ni pomembno, kakšne barve nosite v tem finalu, ta tekma bo za vse nas. Vsi bomo zmagovalci."

Če finala kraljevega pokala ne bodo odigrali, je španska nogometna zveza RFEF ta teden že napovedala, da bosta obe moštvi naslednjo sezono lahko igrali v evropski ligi.

Real Sociedad je sicer v četrtfinalu izločil Real Madrid, Athletic Bilbao pa je bil v isti fazi tekmovanja boljši od Barcelone. Athletic je doslej osvojil 23 pokalnih lovorik, več od njega jih ima le Barcelona (30), Real Sociedad je dvakrat doslej dvignil kraljevi pokal. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.