Šport > Nogomet
36 ogledov

Navijači napadli Dimitrija Payeta

Dimitri Payet Profimedias
Francoski zvezdnik Dimitri Payet je osovražen pri svojem klubu. Tokrat je nastradalo njegovo vozilo.

Francoski nogometaš Dimitri Payet, ki je član angleškega West Ham Uniteda, je bil tarča napada neznancev. Payet je nepoškodovan, neznanci pa so poškodovali njegov avtomobil, v katerega so vrgli opeko. Pri napadu je šlo za maščevanje, ker Payet ne želi več igrati za svojo ekipo.

Devetindvajsetletni Payet si želi skupaj s svojo ženo Ludivine nazaj v Francijo, kjer hoče vnovič igrati za Marseille. Zvezdnik, ki je blestel v minuli sezoni, kasneje je bil tudi eden ključnih mož pri preboju Francije do finala EP, je pred časom javno izjavil, da več ne bo igral za Londončane in tako poskušal izsiliti svoj odhod iz kluba. Navijači so mu to zamerili, od junaka se je hitro prelevil v najbolj osovraženega nogometaša. Nekdanji privrženci vzklikajo proti njemu na tekmah, nekateri tudi sežigajo njegove drese. Tudi sedanji soigralci so mu že sporočili, da ni več dobrodošel na klubskih večerjah in druženjih.

Dimitri Payet | Avtor: Profimedias Profimedias

Trener Hammersov Slaven Bilić ga ni uvrstil za tekmo s Crystal Palaceom konec tedna, West Ham je zmagal s 3:0, francoski zvezdnik pa zdaj trenira z ekipo do 23 let. "Dimitri je povedal svoje, mi smo dejali svoje. Zagotovo ne bomo prodajali najboljših igralcev pod tržno ceno, če si ti želijo domov. Vemo, kakšno je stanje na trgu, vsakdo ima svojo ceno. Zdaj je žoga pri Marseillu. Želijo Payeta, zato naj pošljejo pravo ponudbo," je dejal Bilić.

Prestop Payeta v West Ham iz Marseilla je stal 15 milijonov evrov, za petletno pogodbo pa dobiva 125.000 funtov tedensko. V prvi sezoni za angleško zasedbo se je izkazal s po 12 goli in podajami. Payet je bil na seznamu 23 nogometašev Mednarodne nogometne zveze, ki so se potegovali za naziv najboljšega igralca leta 2016.

Nogometaševa vrednost znaša 30 milijonov evrov, Marseille ob uporu igralca zdaj ponuja precej manj. Po mnenju strokovnjako ga Londončani ne bodo prodali za manj kot 25 milijonov.

Komentarjev 1
  • marialorca 08:14 21.januar 2017.

    "Trener Hammersov Slaven Bilić ga ni uvrstil za tekmo s Crystal Palaceom konec tedna, West Ham je zmagal s 3:0"Torej? Brez njega so odlični. Naj ga prodajo Kitajcem in konec zgodbe.