Šport > Nogomet
871 ogledov

Navijači Slovenca izbrali za igralca sezone

Aljaž Ivačič Profimedia
Slovenski vratar je navdušil navijače svojega kluba.

Aljaž Ivačič je že na začetku leta 2019 iz Olimpije prestopil v ligo MLS, njegov delodajalec je postal klub Portland Timbers, kjer pa v naslednjih treh letih ni dočakal prave priložnosti. Večinoma je zbiral nastope za drugo ekipo, za prvo pa je debitiral šele pred dvema letoma.

Kljub temu da ni igral, so mu pri Portlandu ponudili novo pogodbo, v tej sezoni pa je naposled zasedel mesto prvega vratarja. In se pri tem izjemno izkazal, po mnenju mnogih trenutno sodi med najboljše čuvaje mreže v najmočnejši ligi v ZDA. Takšnega mnenja so tudi navijači njegovega kluba. Ti so 28-letnega Slovenca izbrali za najkoristnejšega klubskega igralca v tej sezoni.

"Za mano je dolga pot. Marsikaj sem moral dati skozi, a nikoli nisem prenehal s trdim delom, vsak dan sem se trudil po najboljših močeh. Želim biti primer, da se disciplina, predanost in samozavest vedno izplačajo. Vesel sem, da ste to prepoznali tudi navijači. To mi veliko pomeni. Hvala," je ob podelitvi nagrade pristašem svojega kluba sicer sporočil Ivačič.

Redni del sezone v ligi MLS se sicer končuje, pred moštvi zahodne konference, kjer nastopa tudi Portland, je le še en krog. Ivačič in kolegi so sicer že zagotovili nastop v končnici, trenutno so šesto mesto Zahoda. V 33 tekmah so zabeležili 11 zmag, 13 remijev in 9 porazov ter zbrali 46 točk.

Le točko več imata peti Nashville in četrti LA Galaxy, točko manj sedmi Minnesota United, dve pa osmi Real Salt Lake. Daleč najboljši klub Zahoda je Los Angeles FC, ki je zbral 67 točk.

Na Vzhodu jih ima Philadelphia Union 64, Montreal 62, New York City 52, New York Red Bulls 50...

Komentarjev 1
  • Ender3 18:26 03.oktober 2022.

    Kaj ni malo čudno, da se toliko poveličuje in slavi nogometaše. Za kaj že, ker znajo tekati za žogo in za to rabijo samo pol hemisfere.