Šport > Nogomet
38 ogledov

''Navijači so se vedli, kot da sem žival''

kevin prince boateng EPA
Vezist italijanskega AC Milana Kevin-Prince Boateng je spregovoril o rasističnem incidentu, ki se je zgodil na prijateljski tekmi med rossoneri in četrtoligašem Pro Patrio. Nemški nogometaš je razkril, da so se navijači do njega vedli, kot da je žival.

Med prijateljsko tekmo med AC Milanom in Pro Patrio, ki je bila na sporedu 3. januarja, je dobršen del navijačev četrtoligaša rasistično zmerjal Boatenga, ki je odgovoril tako, da je na tribune brcnil žogo in odkorakal z igrišča.

Nogometaš Milana se namerava v bližnji prihodnosti srečati s predsednikom FIFE Seppom Blatterjem, saj 26-letnik ni zadovoljen z odzivom domače nogometne zveze. ''Vedno, ko sem se dotaknil žoge, sem slišal vzklike, ki so bili namenjeni meni - kot nekakšen 'buh buh' zvok, kot da bi klical žival. Mislim, da so me žalili, ker nisem bel. Nekaj podobnega se je zgodilo tudi v Nemčiji,'' je povedal Boateng.

Nemec ganskih korenin je nekaj dni po tekmi celo izjavil, da želi zapustiti AC Milan, njegovo stistko pa razume tudi trener Massimiliano Allegri. ''Zelo je bil žalosten in šokiran. V naslednjih dneh ni bil srečen. To so resni incidenti, ki se ne bi smeli dogajati, in odločitev, da se obračun prekine, je bila pravilna,'' je povedal Italijan.

Branilec Daniele Bonera pa je dodal: ''Ves čas so ga žalili in temnopolti igralci so bili zelo razburjeni. Vzkliki so spominjali na opičje krike in prepričan sem, da loči med rasizmom in običajnim draženjem.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.