Šport > Nogomet
16 ogledov

Boateng: "Želim zapustiti Milan in Italijo"

Boateng Pro Patria AC Milan prijateljska tekma rasizem incident škandal Flamini
1/11
EPA
V četrtek je italijansko športno javnost šokiral incident na tekmi med Pro Patrio in Milanom, na kateri so domači "navijači" z rasističnimi žaljivkami temnopoltim igralcem iz lombardijske prestolnice povzročili prekinitev prijateljskega obračuna. Sedaj se zgodba odvija naprej ...

Kevin-Prince Boateng, ki je bil glavna tarča huliganov, je v 25. minuti zaradi neprestanih žaljivk sredi akcije prijel žogo in jo brcnil proti "navijačem" Pro Patrie. Nato je slekel dres in odkorakal z igrišča, ob aplavzu ostale publike pa so mu sledili tudi preostali nogometaši.

Boateng, sicer nekdanji ganski reprezentant, ki je odraščal v Nemčiji (Kevin-Prince se je že poslovil od dresa z državnim grbom, njegov brat Jerome, sicer član Bayerna, pa igra za Nemčijo), je za nemški Bild izrazil svoje ogorčenje nad vzdušjem v italijanskem nogometu in v italijanski družbi nasploh. Boateng je tako razburjen, da bo morda celo zapustil Apeninski polotok.

"To bi storil še enkrat," je glede odhoda z igrišča povedal ofenzivni vezist Milana. "Govoril sem z mojim agentom. Razmišljam o odhodu iz Milana in Italije. V klubu me sicer vsi podpirajo, a ne želim igrati v državi, kjer obstaja tako močna rasistična grožnja. To ni bil prvi primer takšnega žaljenja," je za nemški časopis povedal Kevin-Prince.

Odhod z igrišča proti četrtoligašu je sprožil različne reakcije. Clarence Seedorf, nekdanji nogometaš "rossonerov", je obsodil takšno reakcijo Ganca, saj bi po njegovem mnenju rasiste morali ignorirati. Je pa potezo Boatenga pozdravil Ruud Gullit, še en nekdanji "Milanist". Nogometaši Pro Patrie naj bi v podporo boja proti rasizmu naslednjo tekmo odigrali s temno pobarvanimi obrazi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.