Šport > Nogomet
48 ogledov

Navijači v Mariboru zažgali zapor

večni derbi Anže Petkovšek
Policisti so bili na sinočnji nogometni derbi med Mariborom in Olimpijo in na morebitni spopad navijačev zelo dobro pripravljeni. Vseeno pa je zagorela streha zapora.

"Ob  18.25  smo na interventno telefonsko številko 113 prejeli obvestilo, da neznanci s Titove ceste na dvorišče Zaporov Maribor mečejo bakle. Policisti so ugotovili, da so neznanci vrgli najmanj pet gorečih bakel na streho zapora, kar je povzročilo požar na strehi delavnice - galvanike. Požar se je nato razširil na ta obrat, pogasili pa so ga gasilci. Materialna škoda po nestrokovni oceni znaša približno 10.000 evrov," je pojasnil tiskovni predstavnik PU Maribor Miran Šadl. 

Navijač Olimpije zgrešil tribuno in prišel na muho Viol

Policisti so sicer obravnavali še več incidentov, v katerih so se razgreti navijači kalili javni red in mir ali se celo skušali lotiti tudi policistov. Policisti so ukrepali tako, da so izdajali plačilne naloge ali pa naijače celo pridržali za čas trajanja tekme.

Poseben je bil primer 48-letnika iz Kočevja, očitno navijača Olimpije, ki se je v policijskem zapisniku znašel dvakrat v nekaj minutah. Ob vstopu na stadion so pri njem našli in zasegli pirotehnična sredstva, zaradi česar se bo moral srečati s sodnikom za prekrške.

"Po postopku je ta gostujoči navijač odšel med domače navijače, ki so se nahajali na južni tribuni," tragikomično nadaljevanje opisuje Šadl. "Domači navijači so vanj vrgli več kamnov in drugih trdih predmetov, od katerih ga je eden zadel v predel levega dela prsnega  koša. Z reševalnim vozilom so ga odpeljali v UKC Maribor, kjer so ugotovili, da je utrpel lahko telesno poškodbo." Policisti sedaj iščejo še tiste, ki so tako grdo lotili dvakrat nesrečnega Kočevca.

PREBERITE ŠE:

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 15
  • Vesna Dolšak 01:17 06.maj 2016.

    Anglija je na primer uredila zadeve s takimi razgrajači. Pri nas pa nula od nule. Še kar se jih spušča na stadione. Če se ne zna obnašat, naj ostane doma. Navijač navija, razgrajač razgraja. Bedak in primitivec pa uničuje.

  • Avatar olor
    olor 11:22 08.marec 2016.

    To niso navijači ampak izgredniki. Verjetno so jih kamere posnele in kaznovati bi jih bilo treba.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 18:56 06.marec 2016.

    Jz ne vem kaj je to da ne znajo normalno navijat. Od kje pride ta agresija pri njih. Sej ni treba nasprotnike stret da se imaš fajn.