Šport > Nogomet
50 ogledov

Brez zadetkov v Ljudskem vrtu

Derbi Maribor - Olimpija
1/15
Anže Petkovšek
V velikem derbiju sta se v polnem Ljudskem vrtu pomerila Maribor in Olimpija. Tekma se je končala brez zadetkov, Ljubljančani pa so tako zadržali šest točk naskoka na lestvici.

Branilci naslova so na prvenstveni lestvici pred tokratnim derbijem za Olimpijo zaostajali za šest točk. V tej sezoni so se veliki tekmeci najprej pomerili v 6. kolu, ko so Ljubljančani na Ljudskem vrtu slavili s 3:0, druga tekma pa se je v Stožicah končala z 2:2.

Na tokratni tekmi sicer ni igral nihče od strelcev s prejšnjih tekem. Vseh pet zadetkov za zmaje sta namreč dosegla igralca, ki sta medtem že zapustila klub. Andraž Šporar je bil natančen trikrat, Ezekiel Henty pa je bil dvakrat strelec na prvem medsebojnem obračunu v Mariboru. Za vijoličaste sta v polno zadela Gregor Bajde, ki zaradi kazni tokrat ni smel igrati, in Petar Stojanović, ki je Maribor zamenjal za Dinamo.

Nova Gol še najbližje zadetku

Je pa od prve minute dobil priložnost za dokazovanje novinec pri Mariboru - Milivoje Novaković. Vijoličasti so ob glasni podpori odločno krenili v tekmo, a je prvi strel na gol ob koncu četrte minute sprožil Olimpijin Ricardo Alves, ki pa ni namučil Jasmina Handanovića.

Mariborčani so bili več pri žogi, a razen nekaj predložkov, ki niso našli naslovnika, niso svojim navijačem ponudili veselja. Prvo pravo priložnost je imel na drugi strani Blessing Eleke, ki pa je v 23. minuti po podaji z leve strani z desetih metrov neoviran streljal visoko preko domačega gola. Sedem minut kasneje sta za nekaj razburjenja poskrbela Dejan Kelhar in Novaković, ki sta si izmenjala nekaj brc, a se nato hitro pomirila, oba pa sta tudi prejela rumeni karton.

V 36. minuti je po lepi akciji Maribora Marcos Tavares z leve strani poslal uporabno žogo pred vrata, Novaković je streljal v teku, okroglo usnje pa je poletelo mimo vrat, proti napadalcu pa je poletel vsaj en vžigalnik. Kasneje so si domači priigrali še nekaj kotov, ki pa niso pomenili večje nevarnosti za goste. Ob koncu 44. minute je po podaji s prostega strela, ki ga je izvedel Agim Ibraimi, vratar Nejc Vidmar z roko odbil žogo z glave Marka Šulerja.

Več priložnosti v drugem delu

Na začetku drugega polčasa je po kombinaciji istih igralcev, prav tako iz prostega strela, Vidmar stekel v prazno, Šuler pa je z glavo streljal visoko mimo vrat. Na drugi strani zelenice je bil bližje zadetku Eleke. Nigerijski napadalec se je izognil prepovedanemu položaju, že zavrtel Šulerja, nato pa z roba kazenskega prostora streljal pol metra preko prečke. Eleke je tako ostal pri 12 zadetkih v prvenstvu, vse je dosegel še v dresu Gorice.

V 61. minuti je Matic Fink sprejel žogo skoraj na sredini igrišča, potegnil po desni strani, si na robu kazenskega prostora pripravil prostor za diagonalni strel, žoga je švignila meter mimo vratnice. Že v naslednjem napadu je na drugi strani Damjan Bohar streljal s kakšnih 30 metrov in dodobra ogrel Vidmarjeve dlani. Priložnosti so si hitro sledile, do nove je prišla Olimpija. Miha Zajc je z velemojstrsko potezo, s peto je dvignil žogo preko Šulerja, prišel do voleja v kazenskem prostoru domačih, a zaključek ni bil na ravni prejšnje poteze. Bohar je že v naslednji minuti preveč okleval pred Olimpijinim golom, namesto strela se je odločil za preigravanje, ki pa je pripeljalo le do slabega strela Marwana Kabhe.

Maribor je prevzel pobudo, v 69. minuti pa je Željko Filipović poslal lepo podajo v kazenski prostor, kjer je Novaković preskočil Finka, a je bil Vidmar dobro postavljen. Slednji je na začetku 80. minute storil veliko napako ob izbijanju. Novaković je prestregel žogo, jo podal do Ibraimija, ta pa mu jo je želel vrniti v peterec, kjer pa so jo v zadnjem hipu izbili branilci Olimpije.

V 87. minuti so se po dolgem času prebudili tudi gostje. Kelhar je sprožil z 18 metrov, Handanović je žogo pospremil le s pogledom, na njegovo srečo pa je zavila mimo gola. Sledila sta še dva nenevarna poizkusa Roka Kronavetra, Tavares pa s strelom od daleč ni povzročil težav Vidmarju.

Po zadnjem pisku sodnika Mateja Juga so bili verjetno zadovoljnejši Ljubljančani, ki so uspeli ohraniti šest točk naskoka pred Mariborčani. Zadovoljni so bili verjetno tudi varuhi reda in miru, saj do konca tekme ni prišlo do večjih incidentov.

Prva Liga TS, 24. kolo:

Celje : Zavrč  0:0

Luka Koper : Rudar  0:1 (0:1)
Bolha 22.

Maribor : Olimpija  0:0

Jutri:
Krško - Krka
Domžale - Gorica

Lestvica:
1. Olimpija  50
2. Maribor  44
3. Domžale 38(-1)
4. Gorica  36 (-1)
5. Zavrč  32
6. Celje  27
7. Krka  25 (-1)
8. Rudar 25
9. Luka Koper  22
10. Krško  22 (-1)

Komentarjev 3
  • malonaokoli 08:22 06.marec 2016.

    kaj a vi tole imenujete tekma ? profijev v dresu ? ma ne me j... še otroci na dvorišču med bloki bolje igrajo nogomet kot tile lenuhi...

  • Rado Svagan 23:22 05.marec 2016.

    Kaj pa komentar ??? Radio Šiška bi najbrž komentiral bolj objektivno. Ko pa vidim strokovnjake kot so Javornik, Oblak in Kretenčič na kupu pa mi gre na kozlanje... Mandarič pa z vsem premoženjem ne bo rešil Srbskega kluba "Olimpije" nikoli ...prikaži več to je vprašanje časa nič drugega...Potem gredo v 3 ligo tam so doma...

  • Žurnalček 21:21 05.marec 2016.

    Da bog da , da izdajaleca Novak in Vršić bila zmeraj blizu zadetka !