Šport > Nogomet
12 ogledov

Navijači zbrali denar za Palestince

Celtic Park Glasgow Celtic navijači EPA
Dve palestinski dobrodelni ustanovi sta nepričakovano prišli do 45.000 funtov oziroma 52.000 evrov, ki so jih zbrali podporniki škotskega nogometnega velikana Celtica.

Navijači Celtica na ta način skušajo vplivati na kazen, ki jim grozi zaradi mahanja s palestinskimi zastavami prejšnji teden na tekmi kvalifikacij za Ligo prvakov. Prejšnji teden sta se v Glasgowu pomerila Celtic in izraelski Hapoel Be'er Sheva, škotski navijači pa so takrat mahali s palestinskimi zastavami.

Celticu zdaj grozi Evropska nogometna zveza, ki ga bo najverjetneje kaznovala s 15.000 funti. Uefa namreč prepoveduje kakršnokoli predstavljanje političnih, ideoloških ali religioznih simbolov na tekmah pod svojim okriljem, klube pa za kršitve tudi kaznuje.

Za betlehemsko ligo mladih

Ena od glavnih in najpomembnejših skupin navijačeva Celtica Zelena brigada je glavna pobudnica zbiranja sredstev. Zbran denar je namenjen dvema dobrodelnima združenjema, Medical Aid Palestine, ki skrbi za medicinsko oskrbo, in Lajee Centre, kulturnemu in športnemu projektu za otroke v begunskem kampu v Betlehemu.

Zelena brigada si želi, da bi Lajee Centre sredstva namenil nakupu nogometnih dresov in opreme ter ustanovil ekipo, ki bi tekmovala v betlehemski ligi mladih.

"Politično strankarstvo Uefe"

"Na tekmi lige prvakov z Hapoelom Beershebo 17. avgusta so Zelena brigada in drugi navijači na Celtic Parku vihteli palestinske zastave. Dejanje solidarnosti je Celticu prineslo spoštovanje po celem svetu. Pritegnilo je tudi disciplinski postopek s strani Uefe, ki trdi, da je palestinska zastava protizakonita. V odgovor na to sramoto in politično strankarstvo Uefe smo trdno odločeni, da se upremo in zaženemo kampanjo," sporočajo in pozivajo iz Zelene brigade.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.