Šport > Nogomet
19791 ogledov

Navijači zgroženi ob spoznanju, kaj se v resnici dogaja na tribunah

Reševalni pas/Twitter
Južnokorejski prvoligaš je želel popestriti dogajanje na tribunah, a se mu je poskus neslavno ponesrečil.

Nogometni klub FC Seoul se je opravičil za spodrsljaj na tekmi z FC Gwangjujem, ki je zaradi pandemije koronavirusa potekala pred praznimi tribunami.

Domači so poskušali pomanjkanje navijaškega vzdušja kompenzirati z lutkami, a pri tem spregledali eno zelo pomembno podrobnost. V klubu sicer trdijo, da je šlo za velik nesporazum, a kritike vseeno ne pojenjajo.

Navijaški "rekvizit " sam po sebi niti ne bi bil problematičen, če se ne bi izkazalo, da so tribune stadiona zapolnili z lutkami za seks in ne z modnimi lutkami, kot je bilo to sprva načrtovano.

Vodstvo kluba se je za napako že opravičilo in dodalo, da je prišlo do nesporazuma med naročnikom in dobaviteljem.

Priznali so, da so lutke naročili pri podjetju, ki se ukvarja z izdelavo spolnih igračk, a obenem zanikali, da so na tribune zavestno postavili seks lutke.

K-League je v začetku meseca maja postala prva profesionalna nogometna liga, ki je po pandemiji koronavirusa spet zagnala svoje aktivnosti. Uvodna tekma sezone je med nogometa sestradanimi navijači privabila največ zanimanja od finalnega obračuna na SP leta 2002. Sezona se je uradno začela 8. maja, obisk navijačev pa za zdaj še ni dovoljen.

 | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
FC Seoul je za prvo domačo tekmo na tribune razporedil približno deset lutk, ki so bile opremljene s transparenti in zaščitnimi maskami, med njimi pa je bila tudi ustrezna varnostna razdalja.

Tekom obračuna so navijači opazili, da ne gre za modne lutke, temveč za spolne pripomočke. Po navedbah britanskega BBC-ja so nekatere celo oglaševale spletne strani z vsebino za odrasle, čeprav je pornografija v Južni Koreji zakonsko prepovedana.

Nogometni klub je v zvezi z lutkami kontaktiral proizvajalca, ki je zatrdil, da lutke nikakor niso namenjene spolnim aktivnostnim, vendar javnost ostaja skeptična.

"Želimo se opravičiti našim navijačem. Zelo nam je žal. Poskušali smo narediti nekaj zabavnega v teh težkih časih. Dobro bomo razmislili, kaj storiti, da se kaj takšnega ne bi več ponovilo," so sporočili iz kluba.

Navijačev, ki vodstvu očitajo, da je incident očrnil ugled južnokorejskega nogometa, ta razlaga ni prepričala. "V nakup takšnih lutk je vpletenih ogromno ljudi. Treba jih je izbrati, odobriti, naročiti, poslati, razpakirati, obleči in posaditi na tribune. V vsem tem času nihče ni podvomil v njihov izgled?" je zapisal nek uporabnik spleta.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice