Šport > Nogomet
127 ogledov

Že tri evropske nogometne lige potrdile, da se maja vračajo na sceno

Poljska nogometna liga Profimedia
Na Poljskem, Danskem in Portugalskem se ta mesec vrača nogomet.

Nogometno prvenstvo Poljske, ki je bilo prekinjeno zaradi koronavirusne pandemije, se bo predvidoma nadaljevalo konec maja, je za Rai Sport sporočil predsednik poljske nogometne zveze Zbigniew Boniek. Za konec tega meseca so vrnitev k nogometu napovedali tudi na Danskem, točen datum še ni znan, Portugalci pa bodo nogometno sezono nadaljevali 31. maja.

Zbigniew Boniek | Avtor: Profimedia Profimedia

"Ekipe bodo treninge začele 4. maja in če bo vse potekalo po načrtih, bosta 27. in 28. maja na sporedu dve tekmi poljskega nogometnega pokala. Dan za tem se bo predvidoma nadaljevala liga. Seveda, tekme bodo za zdaj pred praznimi tribunami," je dejal Boniek, ki je v času igralske kariere kot napadalec blestel v dresih Juventusa in Rome, lani so ga umestili tudi v italijanski hram nogometašev.

Predsednik poljske zveze je dodal: "Na Poljskem se nogomet vrača, saj si navijači to želijo." Nadaljevanje poljskega nogometnega prvenstva je uradno podprla tudi poljska vlada.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice