Šport > Nogomet
178 ogledov

Še ena evropska nogometna liga se vrača: "Imamo načrt, začnemo 29. maja!"

nogometne žoge LP Epa
Vlada je najavila, da bi se državno nogometno prvenstvo lahko kmalu nadaljevalo.

Sredi marca so na Poljskem prekinili državno nogometno prvenstvo zaradi pandemije koronavirusa. Po besedah premierja Mateusza Morawieckega pa bi se lahko nogometaši na zelenice vrnili že konec prihodnjega mesca.

"Imamo dobro definiran načrt nadaljevanja tekmovanja v prvi nogometni ligi. Po načrtu naj bi se liga nadaljevala konec maja, natančneje 29. maja," je izjavil Morawiecki, ki je dodal, da se datum lahko še spremeni, ker je situacija kljub izboljšanju še vedno nepredvidljiva.

"To je sijajna novica. Imamo priložnost, da prvenstvo ne zgolj nadaljujemo, temveč ga tudi pripeljemo do konca," ni mogel skrivati navdušenja nad vladino napovedjo predsednik poljske Ekstraklase Marcin Animucki.

Poljska nogometna liga | Avtor: Profimedia Profimedia

Ekipe so na Poljskem zaenkrat še v izolaciji, toda z začetkom maja se bo vse igralce testiralo na koronavirus, nato pa bodo lahko začeli s treningi, sprva naj bi bilo to še v manjših skupinah.

Po 26 odigranih kolih Ekstraklase sicer vodi Legia Varšava, ki je zbrala kar 51 točk, medtem ko ji je še najbližji zasledovalec Piast Gliwice s 43 točkami. Sledijo kar tri ekipe s po 42.

Poljska nogometna liga | Avtor: FlashScore.si FlashScore.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice